Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020

Ο Έλληνας σταρ του ΝΒΑ βρίσκεται στη λίστα του περιοδικού ΤΙΜΕ με τα 100 πρόσωπα που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2020.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Σεπτεμβρίου 2020

Το περιοδικό TIME, όπως κάθε χρόνο, παρουσίασε τη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη για το έτος που διανύουμε. Οι συγκεκριμένοι παρουσιάστηκαν ανά κατηγορίες, σύμφωνα με το πεδίο που δραστηριοποιείται ο καθένας. Η λίστα TIME 100 για το 2020 περιλαμβάνει άτομα στις κατηγορίες των Pioneers, των Artists, των Leaders, των Titans και των Icons. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεχωρίζει στην πρώτη κατηγορία, με το κείμενό του μάλιστα να υπογράφεται από τον μύθο του ΝΒΑ Kareem Abdul-Jabbar, ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει για τον Greek Freak:

"Κάθε γενιά έχει έναν αθλητή που έχει τα στοιχεία που όλοι ευχόμασταν να έχουμε: Αφοσίωση, συγκέντρωση, σπουδαία αθλητικά προσόντα και χάρη υπό πίεση. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος μόλις κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο MVP, έχει όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκαλά μας να τρέμουν, το δέρμα μας να ταράζεται περιμένοντας να δει το μεγαλείο του. Αλλά ένας ήρωας του αθλητισμού είναι πολλά περισσότερα από κάποια ρεκόρ. Ο Γιάννης έθεσε το παράδειγμα όταν στάθηκε σε αυτά που πιστεύει. Αφού οδήγησε τους Bucks στα playoffs, αυτός και η ομάδα του διαμαρτυρήθηκαν για τον πυροβολισμό του Jacob Blake στην Πολιτεία τους με το να αρνηθούν να παίξουν, πυροδοτώντας κύμα απεργιών και αναβολών σε όλο το ΝΒΑ".

Το περιοδικό TIME φέρνει με τον τρόπο του κοντά εξαιρετικά δημοφιλείς ανθρώπους από διαφορετικούς τομείς, με την παρουσίασή τους να γίνεται μέσα από ολιγόλεπτα βίντεο-συνεντεύξεις.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους για το 2020

Στη λίστα TIME 100 για το 2020 ξεχωρίζουν επίσης

Τα ονόματα του Αμερικανού γιατρού Anthony Fauci (διευθυντής του National Institute of Allergy and Infectious Diseases στις ΗΠΑ) που είχε τεράστια επιρροή όλη τη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού), του ηθοποιού Michael B. Jordan που μέσα από τους ρόλους του αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές φωνές του Χόλιγουντ υπέρ της ισότητας, της Αφροαμερικανίδας, ασιατικής καταγωγής δικηγόρου και γερουσιαστή Kamala Harris, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αν ο Joe Biden κερδίσει τις επερχόμενες αμερικανικές εκλογές και του πρώην σταρ του ΝΒΑ Dwyane Wade που παρουσιάζει έντονη φιλανθρωπική δράση και στηρίζει απόλυτα την transgender κόρη του Zaya (μαζί με τη σύζυγό του, ηθοποιό, Gabrielle Union).

Φυσικά, υπάρχουν και τα ονόματα των Joe Biden και Donald Trump, που θα αναμετρηθούν φέτος για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ αλλά και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel.

Αναλυτικά η λίστα του ΤΙΜΕ για το 2020 εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear