Οι Heat απέσυραν τη φανέλα του κορυφαίου Dwyane Wade

Το δημοφιλές franchise του ΝΒΑ τίμησε τον τεράστιο Flash αποσύροντας το νο.3.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Φεβρουαρίου 2020

O Dwyane Tyrone Wade Jr. ή απλά Dwyane Wade είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του ΝΒΑ κατά τον 21ο αιώνα και ένας αθλητής-σύμβολο για τους Miami Heat. Οι τελευταίοι απέσυραν προς τιμήν του τη φανέλα με τον αριθμό 3, που πλέον θα κοσμεί την οροφή του American Airlines Arena.

Σε μία συγκινητική βραδιά στην Φλόριντα, οι Heat ύψωσαν το jersey no.3 στο ημίχρονο του αγώνα εναντίον των Cavaliers, με τον ίδιο τον Flash να μιλά μεταξύ άλλων και για τον αδικοχαμένο Kobe Bryant. "Ο Kobe είχε πει ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσπαθείς να εμπνεύσεις τους άλλους να γίνουν σπουδαίοι σε ό,τι κι αν κάνουν. Ελπίζω να σας ενέπνευσα. Σας ευχαριστώ που με κάνατε μέρος της ιστορίας σας. Να ξέρετε ότι είστε τεράστιο μέρος της δικής μου".

Ο Wade κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με την ομάδα του Μαϊάμι, όντας ο MVP των τελικών ΝΒΑ το 2006. Παράλληλα είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του franchise με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για συνολικά 14 σεζόν, κάνοντας στο ενδιάμεσο μικρά περάσματα από Chicago Bulls και Cleveland Cavaliers.

Για την ιστορία, είναι η έβδομη φανέλα που αποσύρεται από τους Miami Heat μετά το 1 του Chris Bosh, το 10 του Tim Hardaway, το 32 του Shaquille O'Neal και το 33 του Alonzo Mourning, ενώ έχουν αποσυρθεί ακόμη το 23 προς τιμήν του Michael Jordan και το 13 προς τιμήν του θρυλικού παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου Dan Marino, που αγωνίστηκε για 16 χρόνια στους Miami Dolphins.

Οι Heat απέσυραν τη φανέλα του κορυφαίου Dwyane Wade

Η ιστορία του Dwyane Wade

Ο Dwyane Wade ήρθε στη ζωή στις 17 Ιανουαρίου του 1982, στο Σικάγο του Ίλινοις. Η παιδική του ηλικία δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή καθώς οι γονείς του χώρισαν και η μητέρα του αντιμετώπισε αργότερα προβλήματα ναρκωτικών. Ο έφηβος Wade βρήκε διέξοδο στο μπάσκετ, αρχικά ως παίκτης του high school Harold L. Richards και μετέπειτα του κολεγίου Marquette. Κατά την πρώτη του πανεπιστημιακή χρονιά δεν αγωνίστηκε καθόλου καθώς δεν τα κατάφερνε και τόσο καλά με τα μαθήματα, κάτι που βελτιώθηκε το αμέσως επόμενο έτος. Τότε όλοι κατάλαβαν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

ΝΤΟΥΕΪΝ ΓΟΥΕΪΝΤ ΜΑΡΚΕΤ ΚΟΛΕΓΙΟ

Ο Flash εξελίχθηκε στον πρώτο σκόρερ της ομάδας για τις δύο επόμενες χρονιές, οδηγώντας μάλιστα τους Golden Eagles μέχρι το Final Four του NCAA, το 2003, για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1977. Στο draft της ίδιας χρονιάς επιλέχθηκε από τους Heat στο νο.5 -στην ίδια λοταρία υπήρχαν οι LeBron James, Carmelo Anthony, Chris Bosh αλλά και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης- πραγματοποιώντας μία εξαιρετική rookie season. Στην τρίτη του χρονιά οδήγησε τους Heat στην κατάκτηση του πρωταθλήματος εναντίον των Dallas Mavericks, για να ακολουθήσουν ακόμη δύο τίτλοι, το 2012 και το 2013. Με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008) και δύο ακόμη χάλκινα, ένα σε Ολυμπιάδα (2004) και ένα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2006). Αγωνίστηκε ακόμη σε 13 All Star Games.

ΝΤΟΥΕΪΝ ΓΟΥΕΪΝΤ 1
ΝΤΟΥΕΪΝ ΓΟΥΕΪΝΤ 2
ΝΤΟΥΕΪΝ ΓΟΥΕΪΝΤ 3

Εκτός όλων αυτών, ο D-Wade είναι ένα πρόσωπο που απασχολεί έντονα την αμερικανική κοινωνία και εξωαγωνιστικά. Πέρα από τις πολλές φιλανθρωπικές ενέργειες στις οποίες έχει συμμετάσχει (κάποιες από τις οποίες αποτέλεσαν τη βάση για ένα ανατριχιαστικό βίντεο), συγκίνησε άπαντες με τη δημόσια τοποθέτησή του στην εκπομπή της Ellen DeGeneres σχετικά με τη διεμφυλική κόρη του, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο στιλάτους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ.

 
AMAZING D-WADE COMMERCIAL!

INCREDIBLE Dwyane Wade commercial. He's been swapping jerseys all season long, now it's time the favour was returned. THIS WILL HIT HOME! #YouAreBiggerThanBasketball

Posted by Basketball Forever on Tuesday, April 9, 2019

Διάβασε ακόμη για όσα έμαθε η ζωή στον Julius Erving, 10 εξωφρενικές ιστορίες από την καριέρα του Charles Barkley και γιατί δεν θα υπάρξει πότε άλλος σαν τον Michael Jordan.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.