
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και πάλι MVP του ΝΒΑ
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πολυτιμότερος παίκτης στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο MVP της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ για τη σεζόν 2019-20 (και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) όπως πρώτος αποκάλυψε ο έγκριτος δημοσιογράφος του ESPN Adrian Wojnarowski. O Greek Freak γίνεται έτσι ο τρίτος παίκτης στην ιστορία μετά τους Hakeem Olajuwon και Michael Jordan, που κερδίζει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη μαζί με το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού, όντας μέλος και της καλύτερης πεντάδας της χρονιάς.
Ο Έλληνας φόργουορντ και ηγέτης των Milwaukee Bucks ξεπέρασε στη σχετικά ψηφοφορία τους LeBron James και James Harden, παρά την αποτυχία της ομάδας του και στα φετινά playoffs. O Αντετοκούνμπο είχε φέτος μέσους όρους 29,5 π., 13,6 ρ., 5,6 ασ σε 30,4 λεπτά συμμετοχής.
Η αξία των όσων έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται ακόμη μεγαλύτερη λαμβάνοντας υπόψιν την ιστορία του ίδιου και της οικογένειάς του αλλά και το πόσο πολύ προσπάθησε (και προσπαθεί ακόμη) να ξεχωρίσει μέσα από τη δουλειά του, που μοιάζει να μην σταματά ποτέ. Δεν επαναπαύεται λεπτό στο ταλέντο του αλλά προσπαθεί καθημερινά για να γίνει ακόμη καλύτερος. Άλλωστε, ο Γιάννης κάνει τέλεια δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα: Δεν ξεχνά ποτέ και δεν σταματά τη σκληρή δουλειά σε παρκέ και γυμναστήριο.
Ασφαλώς, και αυτή η επιτυχία του είναι ξεκάθαρα προσωπική υπόθεση, με το ελληνικό μπάσκετ να έχει κερδίσει από αυτόν πολλά περισσότερα από όσα του έχει προσφέρει -στην ουσία, τίποτα. Οι Milwaukee Bucks επένδυσαν αρκετά πάνω του, με τον Γιάννη να τους το ανταποδίδει, καθιστώντας μία μάλλον αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος σε διεκδικήτρια του τίτλου, ασχέτως αν δεν τα κατάφεραν και φέτος να φτάσουν μέχρι το τέλος, μένοντας εκτός Τελικών στην Ανατολή από τους Miami Heat.

Το μέλλον πάντως ανήκει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν έχει καν κλείσει ακόμη τα 26 του χρόνια. Ο ίδιος μαθαίνει από τα λάθη του και δεν φαίνεται να αφήσει να πάει χαμένη καμία από τις επόμενες ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν.
φωτογραφίες © Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ο Λευτέρης Πετρούνιας προκρίθηκε για 7η φορά στον τελικό των κρίκων του Παγκοσμίου πρωταθλήματος
Ο 34χρονος "άρχοντας των κρίκων" συνεχίζει να δεσπόζει στο άθλημα. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τζακάρτα, ο έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε για έβδομη φορά τη θέση του στον τελικό και κυνηγά το πέμπτο του μετάλλιο στη διοργάνωση.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠώς φροντίζει το NBA για την ψυχική υγεία των αθλητών
Ψυχολόγοι και θεραπευτές του ΝΒΑ εξηγούν πώς υποστηρίζουν τους παίκτες σε ζητήματα άγχους, κινήτρων και ταυτότητας, προσφέροντας πρακτικές στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν από όλους.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΗ τρομερή ανατροπή του Ολυμπιακού απέναντι στη Μακάμπι-'Εχανε με 12 πόντους 3 λεπτά πριν το τέλος (βίντεο)
Έπειτα από 34 δύσκολα λεπτά, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε τη διαφορά και επικράτησε της Μακάμπι, με καθοριστικές εμφανίσεις από τους Ντόρσεϊ, Βεζένκοβ και Μιλουτίνοβ σε ένα έντονο παιχνίδι EuroLeague.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΠοια είναι η πρώτη επαγγελματίας αθλήτρια που έγινε μοντέλο της Victoria's Secret
Μια ξεχωριστή στιγμή στη μόδα και τον αθλητισμό, με μια παρουσία που συνδέει δύο διαφορετικούς κόσμους και αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη εικόνα ενός εμβληματικού brand.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΤο ποδοσφαιρικό θαύμα των Νήσων Φερόε
Οι Νήσοι Φερόε πέτυχαν τρεις συνεχόμενες νίκες, σπάζοντας ρεκόρ και προσελκύοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μια αναδρομή στην ιστορία και τις μεγάλες στιγμές τους.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΜε αυτά τα παπούτσια έκανε ρεκόρ ο Harry Styles στον μαραθώνιο του Βερολίνου
Ο Harry Styles συμμετείχε στον Μαραθώνιο Βερολίνου 2025 και κέρδισε τις εντυπώσεις. Με σωστή προετοιμασία και ειδικά παπούτσια πέτυχε έναν χρόνο που τον βάζει σε ξεχωριστή κατηγορία.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης