Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και πάλι MVP του ΝΒΑ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πολυτιμότερος παίκτης στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο MVP της κανονικής διάρκειας του ΝΒΑ για τη σεζόν 2019-20 (και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) όπως πρώτος αποκάλυψε ο έγκριτος δημοσιογράφος του ESPN Adrian Wojnarowski. O Greek Freak γίνεται έτσι ο τρίτος παίκτης στην ιστορία μετά τους Hakeem Olajuwon και Michael Jordan, που κερδίζει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη μαζί με το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού, όντας μέλος και της καλύτερης πεντάδας της χρονιάς.

Ο Έλληνας φόργουορντ και ηγέτης των Milwaukee Bucks ξεπέρασε στη σχετικά ψηφοφορία τους LeBron James και James Harden, παρά την αποτυχία της ομάδας του και στα φετινά playoffs. O Αντετοκούνμπο είχε φέτος μέσους όρους 29,5 π., 13,6 ρ., 5,6 ασ σε 30,4 λεπτά συμμετοχής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adrian Wojnarowski (@wojespn) on

Η αξία των όσων έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γίνεται ακόμη μεγαλύτερη λαμβάνοντας υπόψιν την ιστορία του ίδιου και της οικογένειάς του αλλά και το πόσο πολύ προσπάθησε (και προσπαθεί ακόμη) να ξεχωρίσει μέσα από τη δουλειά του, που μοιάζει να μην σταματά ποτέ. Δεν επαναπαύεται λεπτό στο ταλέντο του αλλά προσπαθεί καθημερινά για να γίνει ακόμη καλύτερος. Άλλωστε, ο Γιάννης κάνει τέλεια δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα: Δεν ξεχνά ποτέ και δεν σταματά τη σκληρή δουλειά σε παρκέ και γυμναστήριο.

Ασφαλώς, και αυτή η επιτυχία του είναι ξεκάθαρα προσωπική υπόθεση, με το ελληνικό μπάσκετ να έχει κερδίσει από αυτόν πολλά περισσότερα από όσα του έχει προσφέρει -στην ουσία, τίποτα. Οι Milwaukee Bucks επένδυσαν αρκετά πάνω του, με τον Γιάννη να τους το ανταποδίδει, καθιστώντας μία μάλλον αδιάφορη ομάδα του πρωταθλήματος σε διεκδικήτρια του τίτλου, ασχέτως αν δεν τα κατάφεραν και φέτος να φτάσουν μέχρι το τέλος, μένοντας εκτός Τελικών στην Ανατολή από τους Miami Heat

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και πάλι MVP του ΝΒΑ

Το μέλλον πάντως ανήκει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν έχει καν κλείσει ακόμη τα 26 του χρόνια. Ο ίδιος μαθαίνει από τα λάθη του και δεν φαίνεται να αφήσει να πάει χαμένη καμία από τις επόμενες ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν. 


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Emmanuel Macron έπαιξε μπάλα, έβαλε πέναλτι και κάποιοι τον 'κράζουν'

Έπιασε άραγε τον τερματοφύλακα στον ύπνο ή μήπως "ροχάλιζε" επίτηδες;

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear