Οι 3 εστίες υπερμετάδοσης κορονοϊού σύμφωνα με τον Dr. Anthony Fauci

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του στα μέρη που είναι πιο επικίνδυνο να "γεννήσουν" κρούσματα εν μέσω πανδημίας.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 24 Σεπτεμβρίου 2020

Με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 200.000, τα κρούσματα να αγγίζουν σχεδόν τα επτά εκατομμύρια και τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 378.000 θανάτους μέχρι το τέλος του έτους, η τραγωδία που διαδραματίζεται όλους αυτούς τους μήνες στις ΗΠΑ λόγω του κορονοϊού δείχνει να μην έχει τέλος. Τα σενάρια για περιορισμό της πανδημικής κρίσης δεν είναι ελπιδόφορα και επί του θέματος τοποθετήθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Dr. Anthony Fauci.

Μιλώντας στην εκπομπή, All In with Chris Hayes, υπογράμμισε ότι η αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων, των μπαρ και των εστιατορίων στην Αριζόνα, την Νέα Υόρκη και το Τέξας συνέβαλαν σημαντικά στην προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς της COVID-19 - τουλάχιστον αυτό απέδειξε έρευνα του CDC (τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών).

Όπως σημείωσε ο Dr. Fauci, τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι το 7,8% των ενηλίκων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είχαν επισκεφθεί κάποιο γυμναστήριο μέσα στις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ενώ το 8,5% μπαρ ή καφετέρια. Και αν αυτά τα ποσοστά φαντάζουν κάπως χαμηλά, δεν ισχύει το ίδιο με τα εστιατόρια. Το 40,9% των θετικών κρουσμάτων είχε γευματίσει σε εστιατόριο. 

"Πρόκειται για χώρους στους οποίους ως πελάτες δεν φοράμε μάσκα και αυτό είναι πρόβλημα, το οποίο γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο όταν οι χώροι αυτοί είναι κλειστοί. Σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μόλυνσης είναι αυξημένος", σημείωσε ο Dr. Fauci.

 
φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Πολιτική

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσες κλίνες στις ΜΕΘ είναι τελικά διαθέσιμες στην Αττική

Tον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας.

Ο Barack Obama μόλις μας έδωσε το κινητό του τηλέφωνο

Δεν έγινε κατά λάθος, αλλά για να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα στον κόσμο.