Οι 3 εστίες υπερμετάδοσης κορονοϊού σύμφωνα με τον Dr. Anthony Fauci

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του στα μέρη που είναι πιο επικίνδυνο να "γεννήσουν" κρούσματα εν μέσω πανδημίας.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 24 Σεπτεμβρίου 2020

Με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 200.000, τα κρούσματα να αγγίζουν σχεδόν τα επτά εκατομμύρια και τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 378.000 θανάτους μέχρι το τέλος του έτους, η τραγωδία που διαδραματίζεται όλους αυτούς τους μήνες στις ΗΠΑ λόγω του κορονοϊού δείχνει να μην έχει τέλος. Τα σενάρια για περιορισμό της πανδημικής κρίσης δεν είναι ελπιδόφορα και επί του θέματος τοποθετήθηκε σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Dr. Anthony Fauci.

Μιλώντας στην εκπομπή, All In with Chris Hayes, υπογράμμισε ότι η αναστολή λειτουργίας των γυμναστηρίων, των μπαρ και των εστιατορίων στην Αριζόνα, την Νέα Υόρκη και το Τέξας συνέβαλαν σημαντικά στην προσπάθεια αναχαίτισης της διασποράς της COVID-19 - τουλάχιστον αυτό απέδειξε έρευνα του CDC (τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών).

Όπως σημείωσε ο Dr. Fauci, τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι το 7,8% των ενηλίκων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό είχαν επισκεφθεί κάποιο γυμναστήριο μέσα στις προηγούμενες δύο εβδομάδες, ενώ το 8,5% μπαρ ή καφετέρια. Και αν αυτά τα ποσοστά φαντάζουν κάπως χαμηλά, δεν ισχύει το ίδιο με τα εστιατόρια. Το 40,9% των θετικών κρουσμάτων είχε γευματίσει σε εστιατόριο. 

"Πρόκειται για χώρους στους οποίους ως πελάτες δεν φοράμε μάσκα και αυτό είναι πρόβλημα, το οποίο γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο όταν οι χώροι αυτοί είναι κλειστοί. Σε αυτή την περίπτωση ο κίνδυνος μόλυνσης είναι αυξημένος", σημείωσε ο Dr. Fauci.

 
φωτογραφία Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".