
Το Twitter ανέστειλε ψεύτικους λογαριασμούς υποστηρικτών του Donald Trump
Υποτίθεται ότι ανήκαν σε Αφροαμερικανούς υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου.
Το Twitter ανέστειλε πολλούς ψεύτικους λογαριασμούς που υποτίθεται ότι ανήκαν σε Αφροαμερικανούς υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και οι οποίοι είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολλές χιλιάδες ακόλουθους μέσα σε λίγες ημέρες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
"Οι ομάδες μας εργάζονται ασταμάτητα για να ερευνούν αυτή τη δραστηριότητα και θα λάβουν μέτρα βάσει των κανονισμών του Twitter, αν οι αναρτήσεις τους παραβιάζουν”, δήλωσε χθες Τρίτη ένας εκπρόσωπος της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.
Ο Ντάρεν Λίνβιλ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Clemson που ειδικεύεται στην παραπληροφόρηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter κάποια tweets από τους λογαριασμούς αυτούς.
"Ναι ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΩ ΤΡΑΜΠ! Δεν θα αρέσει στους αριστερούς αλλά δεν με νοιάζει!!”, είχε αναρτήσει κάποιος στις 17 Σεπτεμβρίου. Το tweet αυτό είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 16.000 like και είχε αναδημοσιευθεί περισσότερες από 6.000 φορές.
Οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί "χρησιμοποιούσαν στο προφίλ τους αληθινές φωτογραφίες Αμερικανών, ενώ πολλοί είχαν δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους”, επεσήμανε ο Λίνβιλ.
Το Twitter ανέστειλε τους λογαριασμούς αυτούς διότι παραπλανούσαν τους χρήστες για τις προθέσεις και την ταυτότητά τους και με αυτό τον τρόπο χειραγωγούσαν τη δημόσια συζήτηση.
φωτογραφία getty images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τι αλλάζει στον ΟΠΑΠ μετά από τη συνένωσή του με την Allwyn
Μία νέα εποχή για τον ΟΠΑΠ εγκαινιάζει η συμφωνία συνένωσης με την Allwyn αξίας 16 δισ. ευρώ, με ορίζοντα τη δημιουργία ενός παγκόσμιου "ηγέτη" στη λοταρία και το on line gaming.
Έφυγε από τη ζωή ο Άλκης Γιαννακάς, 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη'
Ο γοητευτικός αντι-ήρωας του ελληνικού σινεμά, το "ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη" που έκλεψε καρδιές τη δεκαετία του ’70, δε μένει πια εδώ. Απεβίωσε στα 80 του, αφήνοντας πίσω μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά καρέ του ελληνικού κινηματογράφου.
Ο ελληνοαμερικανός επιστήμονας που πήρε το Νόμπελ Φυσικής
Η ιστορία του John M. Martinis, του φυσικού που με το έργο του άλλαξε την πορεία της κβαντικής έρευνας και συνέβαλε στη μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη, φωτίζει μια κρίσιμη σελίδα της επιστήμης.
Γιατί δεν πήρε ο Donald Trump το Νόμπελ Ειρήνης 2025-ποιο πρόσωπο επιλέχθηκε
Ο Donald Trump ήταν στις υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2025 και επέμενε ότι το "αξίζει", αλλά τελικά δεν το πήρε. Ποιες είναι οι επιδόσεις, τα εμπόδια και η στάση της Επιτροπής που έκαναν τη διαφορά.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνοχος ο Βασίλης Μπισμπίκης-το πρόστιμο και η κατάθεσή του
Ο Βασίλης Μπισμπίκης τιμωρήθηκε με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για το τροχαίο - "Δεν είχα πιει, χτύπησα δύο αυτοκίνητα λόγω κακού χειρισμού", κατέθεσε.
Υποχρεωτικό από 1η Νοεμβρίου το IRIS για τις επιχειρήσεις
Από την 1η Νοεμβρίου, όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δέχονται πληρωμές μέσω IRIS, αλλιώς κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα. Το σύστημα αλλάζει ριζικά τις συναλλαγές στην Ελλάδα.
Γραφει Τιμος Σαλαμες