To Twitter μπλόκαρε τον λογαριασμό της καμπάνιας του Donald Trump για fake news

Αιτία υπήρξε ένα βίντεο που αφορούσε τον γιο του Joe Biden.

Γράφει: Esquire Editors 16 Οκτωβρίου 2020

Το Twitter μπλόκαρε προσωρινά τον λογαριασμό της καμπάνιας του προέδρου των ΗΠΑ @TeamTrump, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στείλει tweets. Ο λόγος ήταν η δημοσίευση ενός βίντεο σχετικά με τον γιο του Τζο Μπάιντεν. 

Το βίντεο αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας που στηρίζει τον Τραμπ New York Post για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν με μια ουκρανική εταιρεία ενέργειας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρώην αντιπρόεδρος φέρεται να είχε συναντηθεί με έναν σύμβουλο της εταιρείας για λογαριασμό του γιου του.

Απαντώντας στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν Άντριου Μπέιτς δήλωσε ότι οι επιτροπές της Γερουσίας, που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικανούς, αποφάνθηκαν ότι ο Τζο Μπάιντεν δεν εμπλέκεται σε αδικήματα που σχετίζονται με την Ουκρανία, ενώ αρνήθηκε ότι πραγματοποιήθηκε τέτοια συνάντηση.

Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε την Πέμπτη ότι ο λογαριασμός @TeamTrump και οι λογαριασμοί της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι και της New York Post, μπλοκαρίστηκαν λόγω των πολιτικών της εταιρείας για χακαρισμένο υλικό και δημοσίευση προσωπικών πληροφοριών. Είπε ότι οι λογαριασμοί ίσως χρειαστεί να διαγράψουν τα επίμαχα tweets που παραβιάζουν τους κανόνες για να συνεχίσουν να είναι ενεργοί.

Ο λογαριασμός της καμπάνιας του Τραμπ, με 2,2 εκατομμύρια ακολούθους, ανάρτησε εκ νέου tweets το απόγευμα της Πέμπτης. Ανέφερε σε ένα νέο tweet ότι "δημοσιεύει ξανά το βίντεο που το Twitter δεν θέλει να παρακολουθήσετε". Εκπρόσωπος του Twitter διευκρίνισε στο Reuters ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν θα λάβει μέτρα, καθώς έγιναν αλλαγές στο βίντεο που σημαίνουν ότι δεν παραβιάζει πλέον τις πολιτικές του.

"Όλα αυτά θα καταλήξουν σε μια μεγάλη αγωγή και υπάρχουν πράγματα που μπορούν να συμβούν τα οποία είναι πολύ σοβαρά που θα προτιμούσα να μη συμβούν, αλλά μάλλον θα πρέπει γίνει", δήλωσε απειλητικά ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του Twitter.

Από: thetoc.gr


φωτογραφία getty images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.