H άφιξη της παρτίδας 83.850 δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε φωτογραφίες

Εφτασε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" η ειδική πτήση που μετέφερε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων κατά του κορονοϊού, των Pfizer/BioNTech.

Γράφει: Esquire Editors 29 Δεκεμβρίου 2020

Λίγα λεπτά μετα τις 8:30 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας "Ελευθέριος Βενιζέλος" η ειδική πτήση που μετέφερε τις 83.850 δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού, των Pfizer/BioNTech.

Την πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech παρέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, o oποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ωστόσο αποχωρώντας σημείωσε: "Συνεχίζουμε βάσει του επιχειρησιακού μας σχεδίου".

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να παραλάβουν τις δόσεις του εμβολίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, πρόκειται για συνολικά 16 κούτες με περίπου 5.000 εμβόλια στην καθεμία.

Στη συνέχεια, η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα.

Εκτιμάται ότι ο γενικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 20, όταν και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Η συνέχεια στο thetoc.gr.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης