Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού εγχώριας μετάδοσης στην Κίνα από τον Φεβρουάριο

Μέχρι πρόσφατα είχαν καταγραφεί μόνο εισαγόμενα κρούσματα.

Γράφει: Esquire Editors 18 Μαρτίου 2021

Στην Κίνα καταγράφηκε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα νέου κορονοϊού εγχώριας μετάδοσης, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Το κρούσμα αυτό που καταγράφηκε στην πόλη Σιάν στην βορειοδυτική επαρχία Σαανσί της χώρας είναι το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης που καταγράφεται από τις 14 Φεβρουαρίου στην Κίνα, μολονότι συχνά έχουν εντοπιστεί κρούσματα μεταξύ αυτών που έρχονται στην Κίνα από το εξωτερικό.

Η περίπτωση αυτή στην Σιάν αφορά πρόσωπο που εργάζεται σε τοπικό νοσοκομείο και είναι υπεύθυνο για τη συλλογή δειγμάτων για τεστ για τον νέο κορονοϊό από ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα, διευκρίνισε η τοπική επιτροπή υγείας και μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα σήμερα, πριν από την ανακοίνωση αυτή του πρώτου κρούσματος εγχώριας μετάδοσης από τον Φεβρουάριο, η εθνική υγειονομική αρχή της χώρας είχε ανακοινώσει ότι στην ηπειρωτική Κίνα είχαν καταγραφεί 6 νέα κρούσματα στις 17 Μαρτίου και ότι όλα αφορούσαν ανθρώπους που είχαν έρθει από το εξωτερικό. Επίσης είχε διευκρινίσει ότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού ανερχόταν ως εκείνη την ώρα σε 90.066 και ότι ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 παρέμενε ο ίδιος και ανερχόταν σε 4.636.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης