Έφυγε από τη ζωή ο George Segal

Απεβίωσε στην Καλιφόρνια σε ηλικία 87 ετών.

Γράφει: Esquire Editors 24 Μαρτίου 2021

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός George Segal, υποψήφιος το 1967 για βραβείο Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο φιλμ "Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ", απεβίωσε χθες Τρίτη στην Καλιφόρνια σε ηλικία 87 ετών, ανέφερε το περιοδικό Deadline, το οποίο ειδικεύεται στην αμερικανική κινηματογραφική σκηνή.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο George Segal πέθανε εξαιτίας "επιπλοκών έπειτα από επέμβαση μπαϊπάς στην καρδιά", ανέφερε η σύζυγός του Sonia σε ανακοίνωσή της που περιήλθε στην κατοχή του περιοδικού.

Γεννημένος τη 17η Φεβρουαρίου 1934 σε μια μικρή πόλη της πολιτείας της Νέας Υόρκης, έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη τη δεκαετία του 1960, ενσαρκώνοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία The Longest Day (1962), επικό πολεμικό φιλμ για την απόβαση στη Νορμανδία.

Η καριέρα και οι βραβεύσεις του

Θα γινόταν διάσημος μερικά χρόνια αργότερα, με τον ρόλο του στην ταινία Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ, στο πλευρό γιγαντιαίων μορφών της έβδομης τέχνης, όπως η Elisabeth Taylor και ο Richard Burton.

Πρωταγωνίστησε σε ταινίες θρυλικών σκηνοθετών, όπως του Stanley Kramer (Ship of Fools, 1965), ή του Sydney Lumet (Bye Bye Braverman, 1968).

Στις αφίσες περίπου πενήντα ταινιών ως το 2010, έλαβε, πέρα από τις υποψηφιότητες για Όσκαρ, τη Χρυσή Σφαίρα για μια κωμωδία του 1974, την Απιστία με Αξιοπρέπεια (A Touch of Class) του Melvin Fran.

Τα τελευταία χρόνια αναλάμβανε κυρίως ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.