Το εμβόλιο της Astrazeneca συνδέεται με τις θρομβώσεις

Σύμφωνα πάντοτε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Γράφει: Esquire Editors 06 Απριλίου 2021

Ανώτερος αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) δήλωσε σε συνέντευξή του ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του εμβολίου AstraZeneca κατά του κορονοϊού και των θρομβώσεων. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι, δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιταλική εφημερίδα "Il Messaggero", ότι "κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο", αν και δεν είναι σαφές το τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση. Επιπλέον, σημείωσε ότι η σύνδεση θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες από τον ίδιο τον ΕΜΑ.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι η χώρα μας θα περιμένει το επίσημο πόρισμα του ΕΜΑ.

Ένα επεισόδιο θρόμβωσης σε 346.000 εμβολιασμούς με δόση της AstraZeneca στην Ελλάδα

Για το εμβόλιο της Astrazeneca και τη θρόμβωση μίλησε η Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κ. Θεοδωρίδου, κατά τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου υγείας, τονίζοντας πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρακολουθεί στενά το ζήτημα και αξιολογεί συνεχώς τα νέα δεδομένα για τα επόμενα βήματα.

"Τον τελευταίο μήνα απασχολεί ιδιαίτερα τον επιστημονικό κόσμο η σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με ένα ιδιαίτερα σπάνιο σύνδρομο που προκαλεί θρόμβωση και θρομβοπενία (Σύνδρομο προθρομβωτικής θρομβοπενίας ανοσολογικής παθολογίας). Το σπάνιο σύνδρομο φαίνεται πως πλήττει κυρίως γυναίκες ηλικίας κάτω των 55 ετών", είπε χαρακτηριστικά.

"Οι περιπτώσεις που αναφέρονται χαρακτηρίζονται επιστημονικά προθρομβωτική θρομβοπενία ανοσολογικής αιτιολογίας και φαίνεται ότι ο μηχανισμός είναι ανάλογος με τον μηχανισμό που προκαλεί την θρομβοπενία μετά την χορήγηση της ηπαρίνης", είπε.

Και συνέχισε: "Στην Ελλάδα 346.000 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca και έχει αναφερθεί στον ΕΟΦ ένα επεισόδιο που έχει χαρακτηριστεί ως πιθανό και είναι ένα από τα πρώτα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στο σύνολο.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.