Κορονοϊός: 2.747 κρούσματα σήμερα

Συνολικά 8.758 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 09 Απριλίου 2021

Στη δίνη της πανδημίας παραμένει η χώρα, με τον δείκτη θετικότητας να κινείται σε υψηλά επίπεδα, έναν και πλέον χρόνο μετά την εμφάνιση του κορονοϊού, ενώ για άλλη μία μέρα σημειώθηκε νέο μαύρο ρεκόρ διασωληνωμένων, φτάνοντας τους 790. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους 78 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα αγγίζουν τα 2.747.

Κορονοϊός: 2.747 κρούσματα σήμεραiStock

Τζανάκης: Εως 20.000 τα πραγματικά κρούσματα κορονοϊού

Σε 18.000 με 20.000 υπολογίζονται τα θετικά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάζεται και αναλύει η ομάδα του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Τζανάκη.

"Αν κάναμε με ένα μαγικό τρόπο τεστ και στους 10 εκατομμύρια Έλληνες θα βρίσκαμε θετικούς 18.000 με 20.000", τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία του ιού

Εξήγησε ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία του ιού στην Ελλάδα, όπως η μεταδοτικότητα των μεταλλαγμένων στελεχών, οι συγκεντρώσεις και οι μαζώξεις σε εορτές τον Μάρτιο που τώρα φαίνονται τα αποτελέσματά τους, αλλά και η ανισομετρία στην εξέλιξη της πανδημίας από περιοχή σε περιοχή.

Ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι έως τις 20 Απριλίου αναμένεται τα νέα κρούσματα να είναι περί τα 3.000 με 4.000 ενδεχομένως και παραπάνω λόγω των self test. Ωστόσο, δεν αναμένεται να αλλάξει η δυναμική της πανδημίας στο Σύστημα Υγείας.

Μετά τις 20 Απριλίου η μείωση των νοσηλευομένων

Οι δείκτες που θα "δείξουν" προς τα που πάει η πανδημία θα είναι πλέον το ισοζύγιο εισερχόμενων – εξερχόμενων στα νοσοκομεία. Η μείωση των νοσηλευομένων με κορωνοϊό αναμένεται μετά τις 20 Απριλίου και λίγο αργότερα θα αρχίσει να είναι αρνητικό το ισοζύγιο των εισαγωγών εξαγωγών στις ΜΕΘ και η μείωση των θανάτων.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.