Κορονοϊός: 1.606 νέα κρούσματα

Συνολικά 8.961 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 12 Απριλίου 2021

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται για άλλη μία μέρα οι αριθμοί του κορονοϊού, ενώ ανησυχία προκαλούν οι διασωληνωμένοι που παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη, με την πίεση στο ΕΣΥ να είναι ασφυκτική. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, σήμερα εντοπίστηκαν 1.606 νέα κρούσματα, ενώ 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 781 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Δραματική πρόβλεψη Καπραβέλου: Θα φτάσουμε 1.000 διασωληνωμένους τέλος Απριλίου

"Η πανδημία έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, δεν το περιμέναμε κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος και πιέζονται αφόρητα τα νοσοκομεία”, δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής β´ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

"Μας έχει ξεφύγει για ακόμη μια φορά η πανδημία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος επισημαίνοντας ότι πρέπει να στραφούμε σε πολλά τεστ και όχι σε περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας. "Έχουμε φτάσει σε μία κόπωση που κάνουμε χαρακίρι”, ανέφερε.

Κορονοϊός: 1.606 νέα κρούσματαiStock

Τρεις νεκροί κάθε μία ώρα

Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς κάθε ώρα. "Είναι φρίκη, εικόνες τριτοκοσμικές ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο”, σημείωσε.

"Δεν ξέρω πού θα φτάσει η κορύφωση του τρίτου κύματος, έτσι όπως τα βλέπουμε θα φτάσουμε τους 900 με 1.000 διασωληνωμένους τέλος Απριλίου” πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική τουρισμού με αυτή την εικόνα.

Ανάγκη για περισσότερα τεστ

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν ήταν οι εμβολιασμοί το τρίτο κύμα θα είχε τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά του δεύτερου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για περισσότερα τεστ.

"Πρέπει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση και να τους απομονώσουμε” συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας θετικό μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά.

"Αν το κάναμε από τον Ιανουάριο, δεν θα είχαμε αυτό το τρίτο κύμα. Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση ελέγχου της πανδημίας”, κατέληξε.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear