Κορονοϊός: 3.421 νέα κρούσματα

Πώς εξηγείται η απότομη αύξηση που παρουσίασαν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Αύξηση παρουσίασαν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα τα οποία ξεπέρασαν τις 3.000 και συγκεκριμένα έφτασαν σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα 3.421, αριθμός εμφανώς αυξημένος σε σχέση με τα 2435 που είχαν καταγραφεί στη χώρα την περασμένη Πέμπτη.

Ποια εξηγούνται τα τόσα πολλά νέα κρούσματα

Η εξήγηση που δίνουν οι λοιμωξιωλόγοι είναι πως η σύγκριση του σημερινού αριθμού θα πρέπει να γίνεται με την περασμένη Τρίτη, καθώς μεσολάβησαν οι διακοπές του Πάσχα και οι έλεγχοι δεν ήταν το ίδιο εντατικοί. Σήμερα μάλιστα, σημειώθηκε αριθμός ρεκόρ στα τεστ, τα οποία ξεπέρασαν τις 80.000.

Κορονοϊός: 3.421 νέα κρούσματαiStock

Μέχρι στιγμής η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει ισχυρή, ωστόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων μειώνεται μέρα με τη μέρα. Σήμερα έχουμε 754 διασωληνωμένους, ενώ θρηνούμε και 83 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Η εικόνα της Τετάρτης

Χθες, τα κρούσματα ήταν 2.093, οι θάνατοι 96 άνθρωποι και οι διασωληνωμένοι ασθενείς 765. Έγιναν μόλις 33.958 τεστ κορονοϊού, εκ των οποίων τα 9.119 μοριακά και τα 24.839 rapid. Αυτό σημαίνει ότι ο δείκτης θετικότητας σκαρφάλωσε στο 6,1%.

Στο Λεκανοπέδιο εντοπίστηκαν χθες συνολικά 924 νέες μολύνσεις. Οι περισσότερες εξ αυτών (279), καταγράφηκαν στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, ενώ ακολούθησαν ο Δυτικός Τομέας Αθηνών (171) και ο Πειραιάς (125). Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη στην οποία εντοπίστηκαν 247 νέες λοιμώξεις.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear