Πράσινη η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC

Κάτω από το 1% ο δείκτης θετικότητας.

Γράφει: Esquire Editors 18 Ιουνίου 2021

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) έδωσε την Πέμπτη, στη δημοσιότητα τους νέους χάρτες με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη Γηραιά Ήπειρο. Η Ελλάδα παραμένει "πράσινη" όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το 1%.

H χώρα μας μαζί με την Κύπρο εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα περισσότερα τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

Πράσινη η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC

Τέλος, σε σχέση με τον συνδυαστικό χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει αριθμό τεστ, κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα είναι "πορτοκαλί" χρώμα σχεδόν στο σύνολό της, με Ανατολική Πελοπόννησο, Θράκη και νησιά να εμφανίζουν και σε αυτή την περίπτωση βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα.

Παπαευαγγέλου: Στο 0,76% το Rt στην επικράτεια

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας βελτιώνεται συνεχώς, ο μέσος κυλιόμενος των 7 τελευταίων ημερών μειώθηκε σημαντικά στα 617 νέα κρούσματα ανά ημέρα, μείωση κατά 37% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Οπως είπε η μείωση αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες και η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 35 έτη. Η διασπορά του ιού μειώνεται, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε κατά 40%, ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά χαμηλός, το ίδιο και το Rt στην επικράτεια, περίπου στο 0,76%.

Ωστόσο σε κάποιες περιοχές παρατηρείται αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων, κυρίως σε νέους ανθρώπους, όπως στο Ρέθυμνο, την Σύρο και την Σαντορίνη και ο λόγος, όπως είπε, της μείωσης της διάμεσης ηλικίας των νέων αυτών κρουσμάτων σχετίζεται με την αυξημένη κινητικότητα ή και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.

Ταυτόχρονα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Τα φαινόμενα αυτά τονίζουν είπε η κ. Παπαευαγγέλου την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού των πολιτών άνω των 50 ετών, καθώς όπως είπε μέσα στο καλοκαίρι είναι αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων στους νέους που στη συνέχεια θα μεταδώσουν την λοίμωξη στους μεγαλύτερους.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.