Οι 2+1 μεγάλες κτηριακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό

Επίσης, τα 2 ξενοδοχεία 5 αστέρων στον Άγιο Κοσμά και οι 150 κατοικίες που πρόκειται να ανοικοδομηθούν.

Γράφει: Esquire Editors 24 Ιουνίου 2021

Με αφετηρία εκκίνησης την Παρασκευή 25 Ιουνίου όπου υπογράφεται η σύμβαση μεταβίβασης της έκτασης του Ελληνικού και καταβάλλεται η πρώτη δόση των 300 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, o διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδ. Αθανασίου "ξεδίπλωσε" χτες το σχέδιο ανάπτυξης του mega project. 

Η αρχή της ανάπτυξης της έκτασης του Ελληνικού, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης θα είναι διαγωνισμοί που θα βγουν στον αέρα συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ (250 εκατ ευρώ το 2021 και 250 εκατ. ευρώ το 2022) και θα αφορούν έργα υποδομής, διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου, αντιπλημμυρικά έργα κλπ. 

Οι διαγωνισμοί αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων κατασκευαστικών Ομίλων της χώρας καθώς όπως δήλωσε και πρόσφατα στο Capital.gr ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ Χ.Παναγιωτόπουλος "Δεν υπάρχει, από εδώ και στο εξής κανένα έργο στο οποίο δεν θα συμμετέχουμε και δεν αφορά μόνο δημόσια έργα αλλά και μεγάλα ιδιωτικά, όπως για παράδειγμα το Ελληνικό", αποτελώντας χαρακτηριστικό παράδειγμα της σημασίας που δίνεται στην "δεξαμενή" των έργων που θα προκυρηχτούν εντός της έκτασης. 

Πέρα από τους διαγωνισμούς των έργων υποδομής οι τρεις μεγάλες κτηριακές εγκαταστάσεις που σχεδιάζονται μέσα στην πρώτη πενταετία συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ στην έκταση του Ελληνικού είναι: οι δύο πύργοι, ο ένας κατοικιών και ο άλλος γραφείων.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου στο Πύργο κατοικιών (Μarina Tower) με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, θα είναι ο πρώτος που θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι στον ουρανοξύστη έχει προβλεφθεί η κατασκευή 250 κατοικιών, ενώ το ενδιαφέρον για την προπώληση κατοικιών είναι τόσο μεγάλο, που η Lamda Development σχεδιάζει επιπλέον 1.000 κατοικίες (από τις 400 συνολικά που προβλεπόταν την πρώτη πενταετία), απευθυνόμενες όπως είπε ο κ. Αθανασίου "στο ευρύ κοινό". 

Επίσης στην τελική ευθεία βρίσκεται και ο πύργος των γραφείων, με την σχετική διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί και να έχει επιλεχθεί ήδη η τελική πρόταση η οποία και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του προσεχούς διαστήματος.

Αρχικά στα κτήρια γραφείων η Lamda θα είναι μόνη της ενώ μετά ενδεχομένως "να πάμε σε ένα μεγάλο σχήμα", όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου. 

Στο εμπορικό κομμάτι της επένδυσης και αρχής γενομένης στις 14 Ιουλίου θα γίνει η παρουσίαση της Marina Galleria, του μικρού εμπορικού κέντρου στον Άγιο Κοσμά. 

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας είναι το εμπορικό κέντρο στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (πιθανότατα θα ονομάζεται Vouliagmenis Mall) το οποίο 0α έχει 72.000 τ.μ. εκμισθώσιμων χώρων και θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το The Mall Athens που έχει η Lamda στο Μαρούσι.

Και τις δύο εμπορικές αναπτύξεις, όπως ξεκαθάρισε θα υλοποιήσει μόνη της η Lamda, λόγω και της εμπειρίας που διαθέτει στα εμπορικά κέντρα. 

Τα 2 ξενοδοχεία 5 αστέρων στον Άγιο Κοσμά και οι 150 κατοικίες 

Στο τουριστικό κομμάτι της επένδυσης, προβλέπεται η ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο. 

Ειδικότερα μέσω της συνεργασία της Lamda Development με την ΤΕΜΕΣ, ιδιοκτήτρια του Costa Navarino. Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη μία ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, μαζί με κατοικίες και στις δύο αναπτύξεις. 

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανάπτυξη των μονάδων, θα γίνει μέσω δύο εταιρειών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος