Κορονοϊός: 2.696 νέα κρούσματα

Συνολικά 12.935 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 29 Ιουλίου 2021

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να κινούνται οι αριθμοί του κορονοϊού, με τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα να καλπάζει. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.696 νέα κρούσματα και 9 θανάτους, ενώ οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν, φτάνοντας τους 157.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες τα κρούσματα ήταν 2.874, οι θάνατοι 15 και οι διασωληνωμένοι 144, ενώ ακριβώς πριν μία εβδομάδα, στις 22 Ιουλίου οι ημερήσιες μολύνσεις ήταν 2.604, οι θάνατοι 5 και οι διασωληνωμένοι 126.

Κορονοϊός: 2.696 νέα κρούσματαiStock

Ηχηρό "καμπανάκι" - Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μέσα σε δύο εβδομάδες

Άκρως ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία από τα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία διπλασιάστηκαν σε σχέση με δύο εβδομάδες πριν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ΜΕΘ. Το θετικό είναι πως πρόκειται για νεότερους σε ηλικία ανθρώπους, με πολύ καλύτερη πρόγνωση για την κατάσταση της υγείας τους.

Ενδεικτική είναι πάντως η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο "ΑΧΕΠΑ", όπου εισήχθησαν 25 ασθενείς με κορονοϊό. Πριν δύο εβδομάδες έμπαιναν για νοσηλεία λιγότεροι από τους μισούς. Πλέον, στη ΜΕΘ νοσηλεύονται έξι ασθενείς με κορονοϊό εκ των οποίων τα τρία είναι παλαιά περιστατικά.

Όπως φαίνεται, μπορεί να υπάρχει αύξηση στους εισαγόμενους ασθενείς με covid-19, έπεσε όμως ο μέσος όρος ημερών νοσηλείας και έτσι δεν δεσμεύονται συνεχώς νέες κλινικές στα νοσοκομεία για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.