Σε εξέλιξη 56 πυρκαγιές στην Ελλάδα

Ενισχύονται οι άνεμοι από το απόγευμα και αυτό θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Γράφει: Esquire Editors 06 Αυγούστου 2021

Σε έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των μεγάλων πυρκαγιών στην Ελλάδα προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στις 14.00 της Παρασκευής, από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής.

"Οι ανοιχτές πυρκαγιές που αντιμετωπίζουμε είναι 56, εκ των οποίων οι πιο σοβαρές σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη, Φθιώτιδα και Γρεβενά”, είπε ο υφυπουργός για να συνεχίσει:

"Η φωτιά έχει περάσει προς τη Λίμνη του Μαραθώνα Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια για να την ανακόψουμε. Στην Εύβοια ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του”. 

"Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να μην υπάρξει βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στο Κρυονέρι. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες”.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είπε ακόμη ότι οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα.

"Στην Αττική θα έχουμε σταδιακή αύξηση των δυτικών ανέμων, με ριπές που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη λίμνη Μαραθώνα" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ακόμη πως το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο.

Από: Thetoc.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.