50άρηδες και 60άρηδες ανεμβολίαστοι, ένα σοβαρό πρόβλημα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους πενηντάρηδες και τους εξηντάρηδες που παραμένουν ανεμβολίαστοι κρούουν οι ειδικοί.

Γράφει: Esquire Editors 01 Οκτωβρίου 2021

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους πενηντάρηδες και τους εξηντάρηδες που παραμένουν ανεμβολίαστοι κρούουν οι ειδικοί. Όπως σημείωσε στη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ο αριθμός των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι λόγω Covid μειώθηκε, όμως, παρατηρείται αύξηση του ποσοστού διασωληνωμένων ασθενών ηλικίας 55 έως 64 ετών που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων εμφανίζει μία ήπια πτωτική τάση, με εξαίρεση και πάλι την ηλικιακή ομάδα των 55 έως 64 ετών, όπου ο αριθμός των θανάτων παραμένει σταθερός.

Την ίδια ώρα, νεότερα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έδειξαν ότι στη χώρα μας οι ανεμβολίαστοι ηλικίας άνω των 60 ετών έχουν 20 φορές υψηλότερο κίνδυνο να χρειαστούν εισαγωγή στη ΜΕΘ και 12 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους σε σχέση με άτομα ίδιας ηλικίας, που έχουν πλήρως εμβολιαστεί.

Αποκλιμάκωση με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα

Σημειώνεται πως με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια έδειξε σημαντική βελτίωση. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 10% λιγότερες διαγνώσεις από ότι την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των θανάτων δείχνει σημαντική μείωση για τρίτη εβδομάδα με περίπου 17% λιγότερους θανάτους από ότι την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πίεση, ωστόσο, στο σύστημα υγείας εμφανίζεται σχετικά σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Και πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκαν λίγο, γύρω στο 3%.

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών, ωστόσο, δείχνει καλύτερη βελτίωση. Μειώθηκε για ακόμα μια βδομάδα λιγότερο από 200 ανά ημέρα, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων- εξιτηρίων παρέμεινε κάτω από 1 μεσοσταθμικά.

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση, ο δείκτης θετικότητας των εργαστηριακών τεστ στην επικράτεια μειώθηκε στο 1% περίπου, λόγω και του μεγάλου αριθμού των rapid test που διενεργούνται σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα καθημερινά. Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα εντούτοις εμφανίζει σημαντικές διακυμάνσεις ανά γεωγραφική περιοχή. Το επιδημιολογικό φορτίο είναι σημαντικά επιβαρυμένο στην κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στον αριθμό των νέων κρουσμάτων. Σταθερή είναι και η αποκλιμάκωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην επικράτεια, με εξαίρεση τη Βόρεια Ελλάδα.

Από: Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear