e-Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας από το σπίτι

Υπολογίζεται ότι σε βάθος χρόνου θα απεμπλακούν 2.000 αστυνομικοί από αυτές τις υπηρεσίες.

Γράφει: Esquire Editors 01 Οκτωβρίου 2021

Γνήσιο υπογραφής με ένα… κλικ από 1/1/22, ενώ αναμένονται τα επόμενα κλικ για την έκδοση διαβατηρίων, ταυτοτήτων, πολεοδομικών αδειών, άδειες κυνηγετικών όπλων και μία ακόμη μεγαλύτερη λίστα από e-Υπηρεσίες που παρέχουν αστυνομικές υπηρεσίες δια ζώσης, οι οποίες το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνονται με ηλεκτρονικό υπολογιστή από το σπίτι!

Στόχος η ψηφιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων υπηρεσιών που παρέχουν στελέχη των αστυνομικών τμημάτων σε άμεση επαφή με τον πολίτη προκειμένου να εξοικονομηθεί αστυνομικό προσωπικό που θα ριχθεί στην μάχη κατά της εγκληματικότητας. Ταυτοπροσωπία μόνο στα ΚΕΠ και όχι στα Α.Τ. είναι ο στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κάτι που συζητήθηκε πρόσφατα στην συνάντηση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Ποιες υπηρεσίες θα ψηφιοποιηθούν

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε την ευρεία ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποδέσμευση των αστυνομικών από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η πολιτική και αστυνομική ηγεσία ευελπιστεί ότι από την απεμπλοκή του προσωπικού από αυτές τις υπηρεσίες, θα εξοικονομηθεί σε βάθος χρόνου ένας αριθμός περίπου 2.000 αστυνομικών.

Η υπηρεσία που θα τεθεί σε εφαρμογή τις επόμενες εβδομάδες θα επιτρέπει στους πολίτες να θέτουν ηλεκτρονικά την υπογραφή τους σε έγγραφο με οποιονδήποτε τίτλο και για οποιοδήποτε περιεχόμενο. Μάλιστα η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ανάλογη με αυτή της ηλεκτρονικής έκδοσης εξουσιοδότησης και υπεύθυνης δήλωσης.

"Έχουμε μία πολύ δημιουργική συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Οργανώνουμε από κοινού την ευρεία ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας. Ώστε να απελευθερώσουμε αστυνομικούς από γραφειοκρατικές δουλειές, προκειμένου να αφιερωθούν στο πραγματικό έργο τους" είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της αστυνόμευσης, αναμένεται να υπάρξει στενότερη συνεργασία ανάμεσα στα στελέχη των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και των διοικητών των αστυνομικών τμημάτων προκειμένου οι τελευταίοι να γνωρίζουν και να κατευθύνουν τις ομάδες των ένστολων δικυκλιστών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με το προεδρείο της ΚΕΔΕ συζητήθηκε η επιπλέον συνεργασία για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και κοινωνικών φαινομένων που βρίσκονται σε έξαρση όπως τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας.

Αναφορικά με τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας εξετάζεται οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένο προσωπικό, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς να γίνονται οι πρώτοι αποδέκτες των καταγγελιών, και μετά από αξιολόγηση να ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να επεμβαίνουν προλαμβάνοντας ενδεχόμενες εγκληματικές ενέργειες.

Από: Thetoc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 4.626 νέα κρούσματα

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τις επαναλοιμώξεις.

Το μυστήριο γύρω από την προσωπική ζωή του Vladimir Putin

Όσα έζησε η Lyudmila Putina στο πλευρό του Ρώσου προέδρου.

Φινλανδία και Σουηδία κατέθεσαν το αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Πρόκειται για μια διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες.

Κορονοϊός: 6.252 τα νέα κρούσματα

Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα - 685 οι επαναλοιμώξεις.

Κι όμως, το bullying σε ανθρώπους με παραμόρφωση στο πρόσωπο δε σταμάτησε ποτέ

Ο 39χρονος Θύμιος Μπουγάς από τον Πύργο Ηλείας αγνοείται τις τελευταίες 12 ημέρες.

Σε άλλα νέα, αυξάνονται τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων

Πρόκειται για μία σπάνια ιογενή λοίμωξη παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά, η οποία εξαλείφθηκε το 1980.