Φόβος για τη συλλοίμωξη από κορονοϊό και γρίπη

Η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%.

Γράφει: Esquire Editors 27 Οκτωβρίου 2021

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς ενόψει χειμώνα, αφού η ταυτόχρονη κυκλοφορία του κορονοϊού και της γρίπης στο γενικό πληθυσμό μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στο ΕΣΥ. Ο φετινός χειμώνας θα είναι διαφορετικός, αφού δεν υπάρχει lockdown, με αποτέλεσμα να μας "επισκεφθούν" ξανά οι διάφορες εποχικές γρίπες. "Από την αρχή της πανδημίας απασχολούσε το ενδεχόμενο του αυξημένου κινδύνου με τη σύγχρονη λοίμωξη με δύο ιούς, λόγω της συν- κυκλοφορίας τους, δηλαδή της Covid 19 και του ιού της γρίπης", ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στη χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

"Η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%"

Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις καταστροφικές συνέπειες του φαινομένου αυτού. "Όπως αναφέρεται σε μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έγινε στην
αρχή της επιδημίας, όταν ακόμη κυκλοφορούσε ο ιός της γρίπης και αναφέρεται από την επικεφαλής του συστήματος υγείας Jenny Harries, έχει καταγραφεί ότι η συλλοίμωξη αυξάνει τη θνητότητα κατά 20%. Μάλιστα διπλασιάζει και τον κίνδυνο να χρειαστούν μηχανική αναπνευστική υποστήριξη τα άτομα που νοσούν", είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.