Η νέα έξαρση του κορονοϊού και η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

Ενίσχυση των νοσοκομείων με νέες κλίνες και μεταφορά ασθενών σε άλλες περιοχές.

Γράφει: Esquire Editors 09 Νοεμβρίου 2021

Ασφυκτική πίεση δέχεται το σύστημα υγείας από την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού με τους λεγόμενους "σκληρούς" επιδημιολογικούς δείκτες (εισαγωγές, διασωληνωμένοι, θάνατοι) να αυξάνονται διαρκώς και τους λοιμωξιολόγους να προειδοποιούν πως η επιδείνωση θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία στη Θεσσαλία και την βόρεια Ελλάδα είναι τραγική. Κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, ασθενείς non covid μεταφέρονται συνεχώς σε ιδιωτικές κλινικές και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μία ακόμη σκληρή μάχη με τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 402 (84.28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 75 (15.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να ανακοινώσουν νέα ενίσχυση με την προσθήκη νέων κλινών και τη δημιουργία νοσοκομείων αποκλειστικά μόνο για ασθενείς με κορονοϊό, ενώ σχεδιάζονται μετακινήσεις ασθενών σε νοσοκομεία τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που ακόμα δεν έχουν πληγεί σημαντικά από το νέο κύμα της πανδημίας.

Πέντε νοσοκομεία βρίσκονται στο "κόκκινο"

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε πέντε συγκεκριμένες περιφερειακές υγειονομικές μονάδες που έχουν φτάσει στα όρια τους όπως και το οξυγόνο, το οποίο έχουν άμεση ανάγκη όσοι νοσηλεύονται με κορονοϊό. Τα νοσοκομεία που βρίσκονται στο "κόκκινο" είναι της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Κοζάνης, Δράμας και του Κιλκίς.

Είναι ενδεικτικό πως στις συγκεκριμένες περιφέρειες καταγράφηκαν συνολικά 1086 κρούσματα, γεγονός που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση στα νοσοκομεία, τα οποία έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες και με δυσκολία ανταποκρίνονται στα δεκάδες κρούσματα που δέχονται σε καθημερινή βάση. "Το νοσοκομείο έχει τελειώσει. Έχει κλατάρει το νοσοκομείο", σημείωσε ο διευθυντής νευροχειρουργικής του νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαφτούρας.

Η συνέχεια στο TheToc.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης