Κορονοϊός: 6.677 νέα κρούσματα

Στους 104 οι θάνατοι και στους 657 οι διασωληνωμένοι.

Γράφει: Esquire Editors 29 Νοεμβρίου 2021

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας έχουν θέσει σε συναγερμό το σύστημα Υγείας, με τον Νοέμβριο να έχει καταγραφεί ως ο πιο θανατηφόρος από την αρχή της πανδημίας και ο κορονοϊός να πραγματοποιεί μία ακόμη επίθεση. Την ίδια ώρα δραματική ανατροπή προκάλεσε σε όλον τον κόσμο η νέα παραλλαγή "Όμικρον", με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα επί ευρωπαϊκού εδάφους να έχει σημειωθεί στο Βέλγιο.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 6.677 νέα κρούσματα και 104 θάνατοι, στους 657 οι διασωληνωμένοι.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 526 (80.06%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 131 (19.94%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.504 ασθενείς.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί οι ταξιτζήδες κινδυνεύουν περισσότερο από ιούς

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 415 (ημερήσια μεταβολή -17.33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 466 ασθενείς.

Χθες Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νέα άνοδο στους θανάτους και τους διασωληνωμένους. Τα νέα κρούσματα είναι 3.823, οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους 96 και 647 όσοι χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

Κορονοϊός: 6.677 νέα κρούσματαiStock

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 522 (80.68%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (19.32%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.499 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 502 (ημερήσια μεταβολή +11.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 462 ασθενείς.

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, τα κρούσματα ανήρθαν σε 5.870. Οι νεκροί ήταν 82, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 641 ασθενείς.

Ολόκληρη η Εκθεση του ΕΟΔΥ

Σε 6.677 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορoνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

κόσμος περπατάει με μάσκες στην Ερμού

Επίσης, ανακοινώθηκαν 104 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 657 ασθενείς.

> Διάβασε ακόμη: Μερικά παράδοξα συμπεράσματα για τη μετάλλαξη Όμικρον

Ειδικότερα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.677 , εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η συνέχεια στο Thetoc.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.