Φαρμακευτικές εταιρείες εναντίον κορονοϊού

Τα σχέδιά τους για το 2022 στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 19 Ιανουαρίου 2022

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε το 40ο ετήσιο Συνέδριο J.P. Morgan Healthcare, ένα από τα μεγαλύτερα event της χρονιάς στον χώρο του φαρμάκου. Στο Συνέδριο, που φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν εκατοντάδες εταιρείες του κλάδου, οι οποίες παρουσίασαν τα επιτεύγματά τους το 2021 αλλά και τι αναμένουν για το 2022. Κυρίαρχη θέση σε κάθε συζήτηση είχε η πανδημία του κορονοϊού, αφού αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες που παρευρίσκονταν στο Συνέδριο εμπλέκονται άμεσα στην ανάπτυξη θεραπειών, εμβολίων και τεστ για την covid-19. 

Εμβόλια ειδικά για κάθε μετάλλαξη και συνδυαστικά 

Ο CEO της Pfizer, Albert Bourla, δήλωσε –αναφερόμενος στον μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων της covid-19– ότι "έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί από ό,τι νομίζαμε αρχικά". Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, η εταιρεία του εργάζεται πάνω σε μια αναβάθμιση του υπάρχοντος εμβολίου της για να αντιμετωπίσει την Όμικρον και άλλες μεταλλάξεις. Τα στοιχεία για αυτό το σκεύασμα θα είναι διαθέσιμα τον Μάρτιο και ο Bourla επισήμανε ότι η Pfizer ήδη αλλάζει τις γραμμές παραγωγής για το αναβαθμισμένο εμβόλιο.

Από την πλευρά του ο CEO της BioNTech, Uğur Şahin, επανέλαβε πολλά από τα σχόλια του Bourla σχετικά με το υφιστάμενο εμβόλιο που έχουν αναπτύξει από κοινού οι δύο εταιρείες. Ο Şahin αναφέρθηκε επίσης στο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί η BioNTech για να σημαίνει συναγερμό σχετικά με την εμφάνιση νέων παραλλαγών του ιού, το οποίο, όπως τόνισε ο ίδιος, κατάφερε να εντοπίσει ορισμένες ανησυχητικές μεταλλάξεις πριν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι ερωτήσεις στη φόρμα που θα συμπληρώνουν τα θύματα κακοποίησης

Αλλάζει το πρωτόκολλό της η Αστυνομία, μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Α.Τ των Αγίων Αναργύρων.

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear