Κορονοϊός: 3.066 νέα κρούσματα

Τα στοιχεία για τα νέα κρούσματα και τους δείκτες της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο.

Μείωση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού και αύξηση του δείκτη θετικότητας και του δείκτη Rt είναι τα χαρακτηριστικά της πανδημίας το τελευταίο διάστημα. Στα θετικά εντούτοις συμπεριλαμβάνεται και η συρρίκνωση του κυλιόμενου μέσου όρου των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων, καθώς και του αριθμού των διασωληνωμένων.

Η πιο πρόσφατη εικόνα για την πανδημία

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ είναι συνολικά 3.066. Το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα καταγράφονται 24 νέοι θάνατοι ενώ στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονται 171 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Κυριακή είναι 3.269. Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 10 και ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 176.

Κορονοϊός: 3.066 νέα κρούσματαiStock

Ολόκληρη η έκθεση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.066. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.395.641 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 291 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 129.311(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.576 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 171 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 86 (50.29%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 85 (49.71%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.655 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 95 (ημερήσια μεταβολή +1.06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 111 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Από: Thetoc.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.