Στην Αθήνα ο Bill Gates

Διαμένει στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Ο ισχυρός άνδρας της Microsoft Bill Gates, έφτασε στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του διευθύνοντος σύμβουλου της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Προσγειώθηκε το απόγευμα, στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, με ιδιωτικό αεροσκάφος στον VIP τομέα του αεροδρομίου.

Χθες, περίπου στις 19:25 έφτασε στο κέντρο της Αθήνας το μαύρο τζιπ του δισεκατομμυριούχου.

Ο ισχυρός άνδρας της Microsoft θα διαμείνει στην προεδρική σουίτα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, όπου σύμφωνα με την ΕΡΤ υπήρχε κινητικότητα αν και η διεύθυνση του ξενοδοχείου δεν δίνει πληροφορίες για την άφιξη του Αμερικανού μεγιστάνα.

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες ήταν απλά ντυμένος και συνοδευόταν από την προσωπική του φρουρά.

Ο Bill Gates θα μείνει για λίγες ημέρες και πιθανόν να επισκεφθεί κάποια νησιά, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγιστάνας "τρέχει" μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα, συνολικού ύψους σε βάθος δεκαετίας 1 δισ. ευρώ. Θα δημιουργηθούν τρία κέντρα δεδομένων στα Σπάτα, το Κορωπί και το Μαρκόπουλο της Αττικής ανοίγοντας πάνω από 300 θέσεις εργασίας.

Ενδιαφέρον της Microsoft για επενδύσεις στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Σάτια Ναντέλα και τον πρόεδρο της εταιρείας Μπραντ Σμιθ.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ναντέλα και τον κ. Σμιθ τη ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Ελλάδα, τη δυναμική νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και το σύνθετο στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό και η συνδεσιμότητα με την ευρύτερη περιοχή.

"Αυτό που ήθελα να πω, κύριε πρωθυπουργέ, είναι ότι όλα όσα κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας, και η πρόοδος που επιτυγχάνετε όσον αφορά την οικοδόμηση δυνατοτήτων, είναι φανταστικό να το βλέπει κανείς. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε αυτή την κλίμακα", δήλωσε στην αρχή της συνάντησης ο κ. Ναντέλα.

"Από τη δική μας πλευρά, αυτό που με ενθουσιάζει είναι η δυνατότητα να είμαστε ένα μικρό μέρος της αναπτυξιακής σας διαδρομής ως χώρας. Ενδιαφερόμαστε πολύ να συνεργαστούμε με μία χώρα που δίνει προτεραιότητα στην προσπάθεια οικοδόμησης δυνατοτήτων σε αυτό το επίπεδο".

"Αν ρωτήσετε τους Έλληνες σήμερα ποια είναι η πιο πετυχημένη μεταρρύθμιση που έχει υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση, το 80% θα σας πει: ο ψηφιακός τομέας", ανέφερε ο πρωθυπουργός. Και τόνισε: "Η δυνατότητα να επικοινωνείς με το κράτος από το κινητό σου τηλέφωνο είναι μία επανάσταση στην Ελλάδα. Και, ασφαλώς, έχουμε αγγίξει μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά τι μπορούμε να κάνουμε".

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε πως η Ελλάδα ήταν πρωτεργάτης του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ και οργάνωσε μία πλήρως ψηφιακή εμβολιαστική εκστρατεία.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft για τη δημιουργία κόμβου με τρία data centres στην Αττική.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.