Τι είναι το Upskirting που καταγγέλει το BBC

Έρευνα του BBC οδήγησε στον εντοπισμό άσεμνων φωτογραφιών που τραβούν άντρες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Γράφει: Esquire Editors 27 Ιουνίου 2022

Η Meta (η εταιρία στην οποία ανήκει το Facebook) διέγραψε ομάδες και προφίλ μετά από μεγάλη έρευνα του BBC. Χιλιάδες λοιπόν χρήστες επιδίδονται σε ανάρτηση παράνομου φωτογραφικού υλικού και βίντεο. Στόχος τους είναι να διαμοιράζονται εικόνες που τραβούν παράνομα και εν αγνοία των γυναικών και κοριτσιών που φωτογραφίζουν προκειμένου να δείξουν τι κρύβεται κάτω από τις φούστες και τα φορέματα των γυναικών. Συχνά και μαθητριών! Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται upskirting.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews)

"Βγήκα σε αποστολή και τελικά την πέτυχα", έγραφε κάποιος χρήστης. "Τόσο σέξι. Θα ήθελα πολύ να δω περισσότερα", του απάντησε κάποιος άλλος. "Πώς καταφέρνουν οι άνθρωποι να τραβούν κρυφές upskirt; Πώς κρατάτε τη φωτογραφική μηχανή κ.λπ. για να μην σας προσέξουν", έγραφε ένας άλλος ζητώντας οδηγίες για να ακολουθεί κι εκείνος το παράδειγμά τους.

Τι καταγγέλει το BBC

Το BBC καταγγέλει τώρα πως όταν οι εικόνες αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στη Meta χρησιμοποιώντας τα εργαλεία ασφαλείας της, οι εικόνες δεν κρίθηκε ότι αντιβαίνουν τους κανόνες της κοινότητας και δεν αφαιρέθηκαν αμέσως. Ομοίως, όταν το BBC ανέφερε το σχόλιο του χρήστη που ζητούσε συμβουλές, ούτε αυτό αφαιρέθηκε αμέσως.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".

Οι celebrities των Ευρωεκλογών

Εκτός από τους... συνήθεις υπόπτους πολιτικούς, πολλοί είναι και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που έρχονται από τον κόσμο της showbiz.

Τα 'σημάδια' στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη 'μίλησαν' για το μέλλον του

"Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος".

Mehmet Haberal ή αλλιώς, ο γιατρός από την Τουρκία που θα γίνει δεκτός στην Ακαδημία Αθηνών

Το βιογραφικό του και μόνο, η σπουδαία του συμβολή στην ιατρική επιστήμη στην Τουρκία θα δικαιολογούσε την τιμητική διάκριση αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που έχει σημασία.