Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Συγκίνηση προκαλεί η μαύρη επέτειος. Η ημέρα που χάσαμε ένα παιδί από τυφλή βία.

Γράφει: Esquire Editors 01 Φεβρουαρίου 2023

Τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στα σκαλοπάτια της εισόδου της πολυκατοικίας του επί της οδού Θεοδώρου Γαζή 18, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όταν δύο αυτοκίνητα με χούλιγκαν του ΠΑΟΚ σταμάτησαν στο σημείο και ρώτησαν τον Άλκη και την παρέα του τι ομάδα είναι.

Ο Άλκης, μη γνωρίζοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει είπε ότι είναι Άρης και οι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν στον νεαρό και στην παρέα του με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Ο Άλκης δέχθηκε μαχαιριά από δρεπάνι και τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, στην παρέα υπήρχαν και άλλα 2 άτομα, τα οποία κατάφεραν να διαφύγουν από τους αδίστακτους δράστες. Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης -στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛΑΣ- λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Οι 12 κατηγορούμενοι αρνούνται άπαντες στο δικαστήριο ότι χτύπησαν το παιδί, ενώ παραδέχονται ότι βρισκόντουσαν στο σημείο την ώρα της δολοφονίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο όλοι οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον Άλκη.

Στη δίκη η μητέρα του Άλκη απευθυνόμενη σε αυτούς είπε: "Είμαι η μητέρα του Άλκη. Κοιτάξτε με, σηκώστε το κεφάλι" και συνέχισε: "Εάν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν στα μάτια γιατί στα μάτια μου θα βλέπανε και τον Άλκη".

Σήμερα, τιμάται η μνήμη του παιδιού. Τρισάγιο τελέστηκε από την ομάδα του Άρη στο σημείο της δολοφονίας του, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει πορεία από το σημείο προς τον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη.

Πώς τίμησαν τη μνήμη του οι μαθητές

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης