Τραγικό τέλος για εκατομμυριούχο influencer

Η σορός του διάσημου influencer Φερνάντο Πέρεζ Αλγκάμπα βρέθηκε σε βαλίτσα.

Γράφει: Esquire Editors 30 Ιουλίου 2023

Για τον influencer Φερνάντο Πέρεζ Αλγκάμπα είχε σημάνει συναγερμός από τις 19 Ιουλίου, όταν δεν εμφανίστηκε εκεί που αναμενόταν να πάει στο Μπούενος Άιρες. Το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουλίου ο συναγερμός για την αναζήτησή του έλαβε τέλος. Μια παρέα μικρών παιδιών βρήκε κοντά σε ένα ρέμα μια κόκκινη βαλίτσα μέσα στην οποία οι δολοφόνοι του δημοφιλούς influencer, είχαν παραχώσει το διαμελισμένο πτώμα του.

Πλέον, διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό του ή των δραστών της αποτρόπαιης δολοφονίας, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη. Αν και για την ώρα δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για τα πιθανά κίνητρα της δολοφονίας, σε δημοσιεύματα στην Αργεντινή αναφέρεται ότι το θύμα είχε πολλά χρέη, ενώ στην πατρίδα του αντιμετώπιζε προβλήματα με την εφορία αλλά και πιστωτές του, εξαιτίας ακάλυπτων επιταγών που είχε διακινήσει.

Το πτώμα του Αλγκάμπα, που ήταν γνωστός με το παρατσούκλι Lechuga (μαρούλι) βρέθηκε στην περιοχή Ingeniero Budge, στην επαρχία του Μπουένος Άιρες, σε απόσταση περίπου 25 χλμ από το κέντρο της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Τραγικό τέλος για εκατομμυριούχο influencer

Οι γονείς των παιδιών που το βρήκαν ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο ήρθαν αντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα: Μέσα στη βαλίτσα υπήρχαν τα πόδια και ο πήχης του ενός χεριού ενώ ολόκληρο το άλλο χέρι βρέθηκε μέσα στο ρέμα.

Ο εντοπισμός των ανατριχιαστικών ευρημάτων συνεχίστηκε μέχρι την Τετάρτη όταν οι αστυνομικοί βρήκαν το κεφάλι του και τον κορμό του, όπως μετέδωσε η εφημερίδα El País.

Αναγνωρίστηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα τατουάζ

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο ακρωτηριασμός του έχει γίνει με ακρίβεια κάτι που παραπέμπει σε έμπειρους σε μια τέτοια πράξη. Αστυνομικές πηγές αποκάλυψαν στους Αργεντινούς δημοσιογράφους ότι το θύμα είχε δεχθεί τρεις πυροβολισμούς.

Η ταυτοποίηση του Αλγκάμπα έγινε μέσω των δακτυλικών του αποτυπωμάτων αλλά και με τη βοήθεια των τατουάζ σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Ξεκίνησε 14 ετών πωλώντας σάντουϊτς με ένα ποδήλατο

Ο Αλγκάμπα, 41 ετών, ήταν αυτοδημιούργητος. Είχε καταφέρει να στήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων, παράλληλα πωλούσε κρυπτονομίσματα, ενώ προωθούσε προϊόντα μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, όπου έχει 900.000 ακολούθους. Η βάση του ήταν στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, αλλά μία εβδομάδα πριν τη δολοφονία του είχε ταξιδέψει στην Αργεντινή.

Είχε νοικιάσει ένα διαμέρισμα μέχρι τις 19 Ιουλίου οπότε και θα έπρεπε να παραδώσει τα κλειδιά. Καθώς δεν εμφανίστηκε και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος επικοινώνησε με την αστυνομία.

Μιλώντας για το πώς ξεκίνησε να φτιάχνει την επιχείρησή του και την περιουσία του, ο Αλγκάμπα είχε πει ότι "ξεκίνησα να δουλεύω στα 14 με ένα ποδήλατο κι ένα καλάθι μέσα στο οποίο έβαζα σάντουϊτς και τα πουλούσα".

Αργότερα, άρχισε να αγοράσει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, να τα επισκευάζει και να τα μεταπωλεί. Μέχρι να γίνει 24 ετών, στο γκαράζ του σπιτιού του είχε πάρα πολλά πολυτελή αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και jet ski τα οποία πωλούσε. 

Η επιτυχία τον οδήγησε στην ίδρυση εταιρείας στο Μαϊάμι ενώ τελευταίος επιχειρηματικός σταθμός ήταν η Βαρκελώνη, όπου φαινόταν ότι ήθελε να εγκατασταθεί μόνιμα. Η επιχείρηση κρυπτονομισμάτων του στο Μπουένος Άιρες απασχολούσε 25 υπαλλήλους.

Από: thetoc.gr 

 



 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.