Η Μαρία Καρυστιανού οδεύει προς την Κομισιόν με 1,3 εκατομμύρια υπογραφές

"Με ενοχλεί η ανυπαρξία της δικαιοσύνης".

Γράφει: Esquire Editors 12 Μαρτίου 2024

Στην Κομισιόν θα απευθυνθεί την ερχόμενη Δευτέρα η Μαρία Καρυστιανού, όπου θα ζητήσει την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών, έχοντας στα χέρια της το αίτημα που έχει συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές.

Η μητέρα της της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε στον ΑΝΤ1 κάνοντας λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης.

"Θέλουμε να βγει στο φως η αλήθεια και θέλουμε να τιμωρηθούν όλοι ανεξαρτήτως ιδιότητας, επαγγέλματος, κοινωνικής θέσης, όλα… θέλουμε να τιμωρηθούν άπαντες. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσουμε αυτό να περάσει έτσι, όλοι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν απέναντι στη δικαιοσύνη για τις πράξεις τους και για την προσπάθεια υπόθαλψης των υπαιτίων, αυτό είναι υπόσχεση", ανέφερε.

Με τη διαδικασία στη Βουλή να βαίνει προς ολοκλήρωση η μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που χάθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη, ζητεί απόδοση ευθυνών σε όλους τους υπαίτιους.

"Γνωρίζουμε βέβαια από το ιστορικό τον Εξεταστικών Επιτροπών, ότι πάντα το αποτέλεσμα είναι προς την αθώωση των Υπουργών, ποτέ Υπουργοί, βουλευτές δεν έχουν κάνει κάτι ποινικά κολάσιμο.

Εμένα με ενοχλεί περισσότερο από όλα η ανυπαρξία της δικαιοσύνης, διότι ο ένοχος θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει τις ευθύνες του, είναι αναμενόμενο, το θέμα είναι τι κάνουν οι δικαστικοί λειτουργοί κι αν πιστεύουν πραγματικά ότι εμείς θα δεχτούμε τελικά να μας πουν ότι φταίει ο σταθμάρχης και ο επόπτης, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος".

"Ζητάμε σύσταση προανακριτικής επιτροπής"

Επιθυμία και της ίδιας αλλά και των υπόλοιπων οικογενειών είναι, όπως τόνισε, η σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης.

"Έχουμε πει, ότι το έγκλημα είναι διπλό, το ένα αφορά όλη την παθογένεια των σιδηροδρόμων τόσα χρόνια και την απραξία του πρώην Υπουργού σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφαλείας, και όχι μόνο, και το άλλο είναι το θέμα της συγκάλυψης. Εμείς θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη και στα δύο βέβαια".

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Υπάρχει και φιλότιμο: Η περίπτωση Κωνσταντινόπουλου

Όλοι ασχολούνται με την διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος αντέδρασε με τρόπο σπάνιο για Έλληνα πολιτικό.

Γραφει Γιαννης Τσακαλος

Ανακαλύφθηκε μύκητας που είναι λες και βγήκε από το The Last of Us

Το όνομα του είναι Clathrus Archeri και μόλις σας δώσαμε ιδέα για την επόμενη sci-fi σειρά.

Έφυγε από τη ζωή ο James Van Der Beek, ο πρωταγωνιστής του Dawson's Creek

Ο ηθοποιός που έγινε το σύμβολο της ανήσυχης τηλεοπτικής εφηβείας έφυγε στα 48 του, αφήνοντας πίσω του έξι παιδιά και μια σύζυγο, αλλά και μια γενιά που μεγάλωσε μαζί του.

Για ποιους λόγους πρέπει να μας εμπνέει ο Ιωάννης Καποδίστριας

Το πραγματικό κληροδότημα του Κυβερνήτη που γεννήθηκε σαν σήμερα, είναι το πώς επέλεξε να δει ένα λαό που δεν κατάφερε να αντικρίσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Έφυγε από τη ζωή ο Brad Arnold, ο τραγουδιστής των 3 Doors Down

Η ροκ σκηνή θρηνεί για την απώλεια μιας από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές των ᾽00s. Η φωνή του Here Without You σίγησε στα 47 της χρόνια, μερικούς μήνες μετά τη διάγνωση καρκίνου στα νεφρά.

Ο Donald Trump δημοσίευσε βίντεο με τους Barack και Michelle Obama ως πιθήκους (video)

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μαλωμένος με την πολιτική ορθότητα, αλλά εδώ μιλάμε για ξεκάθαρο ρατσισμό. Η πιο πρόσφατη ανάρτησή του στο Truth Social προκάλεσε σάλο διότι λοιδορεί το ζεύγος Obama.