Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρομοίασε τη Μαρία Καρυστιανού με την Julia Roberts στο Erin Brockovich

Όλα όσα είπε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Γράφει: Esquire Editors 28 Μαρτίου 2024

Στην Ολομέλεια της Βουλής ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην πρόεδρο του συλλόγου "Τέμπη 2023" Μαρία Καρυστιανού που έχασε την 20χρονη κόρη της Μάρθη στη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ανέφερε ότι η Μαρία Καρυστιανού του θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία "Έριν Μπρόκοβιτς".

Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο ερώτημα "εάν η τραγωδία των Τεμπών θα ήταν αρκετή για να πέσει η κυβέρνηση", είπε πως "πριν από έναν χρόνο όχι, αλλά πλέον το κλίμα έχει αλλάξει γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι κάνετε το παν για να μην υπάρξουν πολιτικές ευθύνες".

Καταλόγισε στην κυβέρνηση απόπειρα συγκάλυψης των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία κι αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνεται πλέον ο κόσμος χάρη στην κ. Καρυστιανού. "Είναι η Νέμεσίς σας η κ. Καρυστιανού. Θυμίζει την Τζούλια Ρόμπερτς στην Έριν Μπρόκοβιτς που τα έβαλε με όλους", είπε.

"Επειδή η πολιτική σε κάποιες λίγες φορές μετατρέπεται σε ηθικό ζήτημα έχουνε για πρώτη φορά πραγματικό πρόβλημα" συνέχισε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς υποστηρίζοντας ότι το κοινωνικό μπλοκ στο οποίο η κυβέρνηση θέλει να κυριαρχήσει δεν μπορεί να έχει ηγεμονία.

"Ο αυταρχισμός έρχεται να καλύψει αυτό το κενό" τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξηγώντας ότι "η Νέα Αριστερά δεν θεωρεί ότι το κυρίαρχο είναι να πέσει ο Μητσοτάκης. Θέλουμε να πέσει αλλά το κυρίαρχο είναι να πέσει το κοινωνικό-οικονομικό μπλοκ που τον στηρίζει".

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι "είναι βασικό πρόβλημα αν δεν υπάρχει δημοκρατία και λογοδοσία" και κλείνοντας την ομιλία του διαβεβαίωσε ότι "θα παλέψουμε γι' αυτό γιατί ο κόσμος δεν αισθάνεται μόνο ντροπή, δεν αισθάνεται μόνο αγανάκτηση, αισθάνεται ότι θέλει να βρεθεί λύση όπου και να υπάρξει".

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το απόκοσμο timelapse βίντεο από την επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα

Η αφρικανική σκόνη από τη Σαχάρα έκανε αισθητή την παρουσία της στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, χαρίζοντας απόκοσμες εικόνες.

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.