Ταϊλάνδη: Η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης πηγαίνει τέλεια

Φήμες θέλουν να έχει απεγκλωβιστεί το 11ο αγόρι και να μένει ακόμα το 12ο και ο προπονητής.

Γράφει: Esquire Editors 10 Ιουλίου 2018

Η τρίτη φάση της επιχείρησης διάσωσης στον λαβύρινθο μισοπλημμυρισμένων σπηλαίων στη βόρεια Ταϊλάνδη, με σκοπό να βγουν τα εναπομείναντα αγόρια και ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου τους, άρχισε νωρίτερα σήμερα, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της αποστολής διάσωσης.

Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, δύο παιδιά, το ένατο και το δέκατο, εθεάθησαν να μεταφέρονται με φορείο έξω από το σπήλαιο, επομένως μένουν να απεγκλωβιστούν τα υπόλοιπα δύο παιδιά και ο άνδρας. 

Ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν διευκρίνισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι η νέα φάση της επιχείρησης, που η αποστολή ελπίζει πως θα είναι και η τελευταία, άρχισε περί τις 10:08 τοπική ώρα (στις 06:08 ώρα Ελλάδας).

"Και οι πέντε θα βγουν ταυτόχρονα σήμερα", πρόσθεσε, εν μέσω επευφημιών και κραυγών χαράς από τους δημοσιογράφους και μέλη της αποστολής διάσωσης.

Συνολικά 19 μέλη της αποστολής διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης αλλά και ξένοι ειδικοί, έχουν μπει στον δαίδαλο των πλημμυρισμένων σπηλαίων.

Η επιχείρηση είχε πλέον ακόμα πιο επείγουσα φύση, καθώς μετεωρολόγοι προέβλεπαν βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου βρίσκονται παγιδευμένα τα εναπομείναντα παιδιά κι ο προπονητής της ομάδας τους.

H πορεία που ακολουθούν οι διασώστες

"Ελπίζουμε ότι σήμερα θα τελειώσουμε γρηγορότερα από ό,τι τις προηγούμενες φορές ή ότι θα τα καταφέρουμε στον ίδιο χρόνο", ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής.

Η συνέχεια στο Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.