Νέος διαδραστικός χάρτης με τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα και τον κόσμο

Μία νέα διαδραστική εφαρμογή που ανανεώνεται ημερησίως από το iMEdD Lab.

Έναν διαδραστικό χάρτη που ενημερώνει για τα κρούσματα και την εξάπλωση του Covid-19 στην Ελλάδα και στον κόσμο, ο οποίος ανανεώνεται ημερησίως, δημιούργησε το iMEdD Lab - μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

Η εφαρμογή αποτυπώνει σε χάρτη τη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας και παγκοσμίως, ενώ παρουσιάζει συγκεντρωτικά τα στατιστικά στοιχεία, όπως αυτά γίνονται διαθέσιμα από τους επίσημους φορείς.

Τα δεδομένα που αφορούν στη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας συλλέγονται και εμπλουτίζονται διαρκώς από την ομάδα του iMEdD Lab: αποτελούν σύνθεση στοιχείων τα οποία ανακοινώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε ημερήσια βάση και διασταυρωμένων στοιχείων που προέρχονται από δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο. Οι σχετικοί αριθμοί και η αποτύπωσή τους βασίζονται σε όσα στοιχεία μάς είναι γνωστά.

Νέος διαδραστικός χάρτης με τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα και τον κόσμο
iMEdD Lab χάρτης

Τα δεδομένα που αφορούν στη γεωγραφική κατανομή των καταγεγραμμένων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον υπόλοιπο κόσμο, συλλέγονται από την πλατφόρμα του Johns Hopkins Coronavirus Resource Center.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος