Η Daily Telegraph πλέκει το εγκώμιο των Ελλήνων για τη στάση τους στην καραντίνα

Η Daily Telegraph αποθεώνει τον ελληνικό λαό για τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει τα μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 26 Μαρτίου 2020

Ένας δημοσίευμα της Daily Telegraph απονέμει τα εύσημα στους Έλληνες για την γενικότερη στάση τους όλο αυτό το διάστημα σχετικά με τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ειδικά δε, από τη στιγμή που πρόκειται για έναν λαό που ανέκαθεν δυσκολευόταν να ακολουθήσει κανόνες και κοινή συμπεριφορά προς όφελος του συνόλου. 

Αυτή τη φορά όμως, ο ελληνικός λαός μοιάζει να έχει πάρει στα σοβαρά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται πλήρως τη σοβαρότητα της κατάστασης. Γι' αυτό και τηρεί τους κανόνες με ψυχραιμία, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση.

"Οι Έλληνες δύσκολα συμμορφώνονται στους κανόνες"

Όπως αναφέρει η συντάκτρια του άρθρου, οι Έλληνες δύσκολα συμμορφώνονται με τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη χρήση ζώνης ασφαλείας στο αυτοκίνητο, κράνη σε μοτοσικλέτες και την απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Αυτό όμως δεν ισχύει με τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊου.

Η Daily Telegraph πλέκει το εγκώμιο των Ελλήνων για τη στάση τους στην καραντίνα

Η 25η Μαρτίου ήταν ένα τεστ για τους Έλληνες, οι οποίοι γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους με παρελάσεις στους δρόμους. Η εικόνα, ωστόσο, φέτος ήταν διαφορετική. Οι Έλληνες παρέμειναν στα σπίτια τους και περιορίστηκαν στο να κρεμάσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια τους. Ακόμα και η κατάσταση στα σούπερ μάρκετ εξελίσσεται ομαλά, ανέφερε η συντάκτρια, χωρίς να υπάρχουν ελλείψεις σε προϊόντα. Δεν έχουν επηρεαστεί ούτε οι εισαγωγές, όπως είπε συγκεκριμένα, καθώς μπόρεσε να προμηθευτεί ακόμη και το αγαπημένο της τυρί τσένταρ.

Συμμόρφωση στους κανόνες κυκλοφορίας

Στο άρθρο επισημαίνεται η συμμόρφωση των Ελλήνων με έναν ακόμη κανονισμό που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 23 Μαρτίου και σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται ειδική άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους. Οι πολίτες της χώρας στέλνουν το απαραίτητο sms πριν βγουν από το σπίτι τους και φέρουν πάντα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα για τυχόν έλεγχο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από αρκετά χρόνια οικονομική κρίσης και προβλημάτων που ταλάνισαν τη χώρα λόγω του μεταναστευτικού, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν άλλη μία δυσκολία. Οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί είναι κάτι ακόμα με το οποίο πρέπει να συμμορφωθούν και να τα βγάλουν εις πέρας. Όπως φαίνεται, οι Έλληνες αναγνωρίζουν τη σημασία αυτής της παγκόσμιας κρίσης και δίνουν μαθήματα φιλότιμου σε άλλες χώρες, όπως η Βρετανία. Επίσης, οι Έλληνες εστιάζουν στην αξία της οικογένειας που τους ενώνει στις δύσκολες στιγμές και καταφέρνουν να βγαίνουν νικητές, καταλήγει η συντάκτρια.

Από: thetoc.gr


φωτογραφίες ©Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι χώρες με τα πιο αυστηρά μέτρα για τη μετακίνηση εν μέσω πανδημίας

Υπάρχουν χώρες που έχουν πάρει πολύ στιβαρά μέτρα και κάποιες που είναι ακόμη χαλαρές.