Οι χώρες με τα πιο αυστηρά μέτρα για τη μετακίνηση εν μέσω πανδημίας

Υπάρχουν χώρες που έχουν πάρει πολύ στιβαρά μέτρα και κάποιες που είναι ακόμη χαλαρές.

Γράφει: Esquire Editors 26 Μαρτίου 2020

Η γαλλική εφημερίδα Les Echos δημοσίευσε έναν χάρτη, στον οποίο τα κράτη διαχωρίζονται με τρία χρώματα αναλόγως των μέτρων που έχουν λάβει σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού. Στην πρώτη κατηγορία, είναι οι χώρες με μαύρο χρώμα -μεταξύ αυτών και η Ελλάδα- και στις οποίες έχει διακοπεί και η οικονομική δραστηριότητα, αν οι δραστηριότητες δεν είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει μία κοινωνία, έχουν κλείσει τα σχολεία, υπάρχει απαγόρευση εξόδου, αστυνομικοί έλεγχοι και πρόστιμα.

Σε αυτές συγκαταλέγονται και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, με εξαίρεση τη Γερμανία, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και ορισμένες Σκανδιναβικές χώρες. Με κόκκινο χρώμα είναι οι χώρες όπου υπάρχει μερική απαγόρευση, και απλά έχουν δοθεί εντολές για να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στους πολίτες. Σε αυτές συγκαταλέγονται μεγάλες χώρες όπως η Ρωσία, ο Καναδάς και η Αυστραλία. Και, τέλος, υπάρχουν και χώρες όπου δεν εφαρμόζονται μέτρα, ή η κάθε Πολιτεία εφαρμόζει τα δικά της μέτρα, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα περιοριστικά μέτρα σε διάφορες χώρες του κόσμου​​​​​​

Στο χτεσινό εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, με μαύρο βλέπουμε τα κράτη σε "ολική" απομόνωση, με παύση εργασιών επιχειρήσεων που θεωρούνται μη απαραίτητες για τη ζωή του κράτους, κλείσιμο σχολείων, απαγόρευση εξόδου, αστυνομικό έλεγχο, πρόστιμα. Με κόκκινο βλέπουμε τα κράτη σε "μερική" απομόνωση, με εφαρμογή μέτρων φυσικής αποστασιοποίησης.

Οι χώρες με τα πιο αυστηρά μέτρα για τη μετακίνηση εν μέσω πανδημίας

Από: thetoc.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Daily Telegraph πλέκει το εγκώμιο των Ελλήνων για τη στάση τους στην καραντίνα

Η Daily Telegraph αποθεώνει τον ελληνικό λαό για τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει τα μέτρα κοινωνικής απόστασης λόγω κορονοϊού.

Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην παγκόσμια έλλειψη τροφίμων

Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό στη σίτιση του πλανήτη.