Στις ΗΠΑ πλέον ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στον πλανήτη

Το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται και επίσημα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Γράφει: Esquire Editors 27 Μαρτίου 2020

Η χώρα όπου η πανδημία εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα παγκοσμίως, καταμετρώντας τουλάχιστον 82.404 κρούσματα, είναι πλέον οι ΗΠΑ. Χθες, Πέμπτη 26 Μαρτίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν καταγράφοντας τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, σύμφωνα με δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και της εφημερίδας The New York Times.

Στις ΗΠΑ πλέον ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων στον πλανήτη

Μέχρι χθες, η Κίνα είχε καταγράψει 81.285 κρούσματα και η Ιταλία 80.539, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι κυβερνήσεις τους και υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι New York Times, που κάνουν δική τους καταμέτρηση, είχαν αναφέρει λίγο νωρίτερα στην ψηφιακή τους έκδοση πως οι ΗΠΑ ξεπέρασαν σε αριθμό κρουσμάτων την Κίνα, από όπου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία τον Δεκέμβριο, μετά την Ιταλία, τη χώρα η οποία θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς.

Ο απολογισμός των θανάτων που οφείλονται στην ασθένεια COVID-19 παραμένει πολύ βαρύτερος στην Ιταλία (8.165) απ’ ό,τι στις ΗΠΑ (1.178), όπου την πλειονότητα των θυμάτων θρηνεί η Νέα Υόρκη, η πολιτεία που μετατράπηκε στο επίκεντρο της επιδημίας στην αμερικανική επικράτεια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) είχε προειδοποιήσει την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ, χώρα με 330 εκατομμύρια κατοίκους, όδευαν να ξεπεράσουν την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας.

Από: capital.gr


Φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Περιβάλλον

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Κορονοϊός: 71 νέα κρούσματα, συνολικά 26 οι νεκροί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Η κίνηση του Richard Branson για να προστατεύσει τους υπαλλήλους του

Δημιούργησε πακέτο διάσωσης $250 εκατομμυρίων για να διαφυλάξει τις εργασιακές τους θέσεις και το μέλλον τους.