Το τελευταίο αντίο στον Περικλή Κοροβέση

Τελέστηκε η πολιτική κηδεία του συγγραφέα, διανοούμενου και αγωνιστή της αριστεράς.

Γράφει: Esquire Editors 14 Απριλίου 2020

Τελέστηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης η πολιτική κηδεία του συγγραφέα, διανοούμενου και αγωνιστή της αριστεράς, Περικλή Κοροβέση, στο δημοτικό κοιμητήριο του Βύρωνα.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών του κορονοϊού, το παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν στενοί συγγενείς και λίγοι φίλοι. Η σύζυγός του, Μαρία, υποσχέθηκε, μόλις τελειώσει η περιπέτεια της πανδημίας του κορονοϊού, να πραγματοποιήσουν μία μεγάλη συγκέντρωση στα Εξάρχεια, τιμώντας τη μνήμη του άντρα της.

Το πρωί της μεγάλης Τετάρτης, στη Ριτσώνα, θα πραγματοποιηθεί η καύση του Περικλή Κοροβέση, κατά την επιθυμία του.

Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε 20 Ιουλίου 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Σπούδασε Θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη και άλλων στο Παρίσι. Από μικρή ηλικία μετείχε στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της Αριστεράς.

Εκτός από τους "Ανθρωποφύλακες" (1969) έκτοτε έχει δημοσιεύσει και άλλα βιβλία, όπως "Αριστερή Ανακύκλωση", "Παράπλευρες καθημερινές απώλειες", "Γυναίκες ευσεβείς του πάθους", "Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική", "Στο κέντρο του περιθωρίου", κ.ά. Εκτός από πεζά, έχει συγγράψει και θεατρικά (πχ. Tango Bar), αλλά και παιδικά έργα.

"Παρών" και στον Τύπο, με τη μαχητική του αρθρογραφία, μέσα από τις στήλες των εφημερίδων, "Ελευθεροτυπία", "Η Εποχή", "Εφημερίδα των Συντακτών", και περιοδικών, όπως "Δίφωνο", "Γαλέρα" κ.ά.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.