Τα 10 καλύτερα σοκολατένια πασχαλινά αυγά της Αθήνας-πού θα τα βρεις
Τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά έχουν γίνει ευφάνταστες υπερπαραγωγές και ξέρουμε πού θα βρεις τα καλύτερα στην Αθήνα.
Από τις μνήμες της παιδικής ηλικίας που μάλλον έχουν μείνει ανεξίτηλες στο μυαλό των περισσότερων από εμάς είναι η ημέρα που η νονά μας ερχόταν για επίσκεψη με την λαμπάδα του Πάσχα και ένα μεγάλο σοκολατένιο αβγό.
Μπορεί τότε το αβγό να περνούσε σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο παιχνίδι που ήταν κολλημένο πάνω στη λαμπάδα μας, αλλά οι πιθανότητες λένε πως ως ενήλικες δίνουμε περισσότερη σημασία σε ό,τι τρώγεται.
Και παρόλο που κανένας δεν θα τολμούσε ποτέ να σνομπάρει το ταπεινό αλλά τίμιο σοκολατένιο αβγό του γειτονικού μας φούρνου, πλέον στην πόλη υπάρχουν και πιο εξεζητημένες επιλογές για όσους αναζητάνε κάτι εντυπωσιακό για τους ίδιους και τα βαφτιστήρια τους.
Παρακάτω έχουμε φτιάξει μία λίστα από 10 πασχαλινά αβγά-έργα τέχνης που μπορείς να βρεις φέτος στην Αθήνα.
Epik
Εκτός από υπέροχο παγωτό και collabs με νόημα, στο Epik φέτος θα βρεις και γεμιστά σοκολατένια αβγά σε συνδυασμούς που κολλάνε στον εγκέφαλο: πρόκειται για τρεις semifreddo γεύσεις, οι οποίες εκτός της νοστιμιάς τους έρχονται και σε χαριτωμένες συσκευασίες που ενδεχομένως θα μπορούσες και να κρατήσεις. Ξεκινάμε με το Armenoville με καρδιά από χειροποίητη bitter πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη μαύρης σοκολάτας με καραμελωμένα αμύγδαλα.
Συνεχίζουμε με το αβγό φουντούκι, με χειροποίητη καρδιά από πραλίνα φουντουκιού και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος με καραμελωμένα φουντούκια. Και φυσικά από την τριπλέτα δεν θα μπορούσε να λείπει το φιστίκι, με χειροποίητη καρδιά από μαρμελάδα βατόμουρο, semifreddo από πάστα φιστικιού Αιγίνης και επικάλυψη λευκής σοκολάτας και κομμάτια φιστικιού. Ένα επιπλέον μπράβο να πούμε που δεν έκαναν γεύση dubai chocolate.
Δορυλαίου 2, Αθήνα
210 6464105
Wild Souls
Αν η ιδέα του 100% vegan σοκολατένιου αβγού σε απωθεί, τότε το Wild Souls θα σου αλλάξει την γνώμη μια και καλή.
Φτιαγμένο με in house φουντουκοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο και σοκολάτα εξαιρετικής ποιότητας από το Esophy, τα αβγά του Wild Souls προσφέρουν μία εξαιρετικά πλούσια γεύση (χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη) και είναι και εμφανίσιμα. Σπάσ’ τα με το χέρι σε κομματάκια ή δάγκωσέ τα κατευθείαν και χωρίς δισταγμούς.
Βουλής 36, Αθήνα
21 0323 1438
Ηροδότου 14, Κολωνάκι
21 0724 9416
Pralinz
H μαγική chocolaterie προσφέρει ένα twist στην έννοια του πασχαλινού "αβγού" με μία δημιουργία που θυμίζει περισσότερο brunch παρά γλυκό.
Τα "τηγανιτά αβγά" της είναι στην πραγματικότητα βουτυράτη καραμέλα, τραγανά peanuts και μπισκότο βουτύρου, ενσωματωμένα σε βελγική σοκολάτα ανώτερης ποιότητας. Μπορεί να είναι Πάσχα αλλά εδώ μάλλον θα αμαρτήσουμε. (Διαθέσιμο μόνο με προπαραγγελία, σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων.)
Ανδριανού 48, Μοναστηράκι
pralinz@nzpastry.com
Διαβάστε την συνέχεια στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα