Το Alficon έρχεται στο σπίτι σου

Και μάλιστα με ένα από τα νοστιμότερα σουβλάκια της Αθήνας.

Πίσω στις αρχές του 2018 οι νεαροί και εξαιρετικά ταλαντούχοι Έλβι Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς ένωναν τις δυνάμεις και παρουσίαζαν στο εστιατορικό κοινό της Αθήνας το Alficon. Το εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του σε ένα από τα πιο under the radar σημεία της πόλης, στον πεζόδρομο της Ηρώνδα (ένα μικρό πέρασμα με ιδιαίτερο χαρακτήρα ανάμεσα από το Καλλιμάρμαρο και την πλατεία Προσκόπων), στεγαζόμενο σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 1890.

Το Alficon ακολουθώντας δημιουργικά μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και πατώντας πάντοτε επάνω στις απαρχές της εποχικότητας κατάφερε να φτάσει μέχρι και τον οδηγό Michelin: Στο πιο πρόσφατο update του περίφημου γαστρονομικού guide για την Ελλάδα, προτείνεται με Michelin Plate. Πλέον, στον τρίτο χρόνο της λειτουργίας του και πιο συγκεκριμένα αυτή την περίοδο, δεν μπορεί να σε φιλοξενήσει στον προσεγμένο χώρο του. Παραμένει κλειστό για το κοινό όπως όλη η εστίαση γενικότερα, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν μπορεί να μεταφέρει τη γευστική του εμπειρία στον χώρο σου.

Ήδη από το πρώτο lockdown της περασμένης άνοιξης είχε εγκαινιάσει τις υπηρεσίες delivery και take away, τις οποίες πια κάνει ακόμη πιο comfort αλλά πάντοτε με τη δημιουργικότητα και την ποιότητα που το διακρίνει.

Το Alficon έρχεται στο σπίτι σουWolt
ALFICON DELIVERY 2Wolt

Έτσι λοιπόν, μπορείς μεταξύ άλλων να απολαύσεις το χειροποίητο σουβλάκι με μαριναρισμένη πανσέτα που θωρακίζεται στην πλάκα και αποκτά την υφή του κλασικού κι αγαπημένου γύρου, που σερβίρεται με μία επίσης χειροποίητη πίτα από αλεύρι ολικής άλεσης και ένα ελαφρύ τζατζίκι στο οποίο υπερισχύει η αίσθηση του αγγουριού ή το Beef Burger με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, λαδοτύρι Μυτιλήνης, χειροποίητη μαγιονέζα. καραμελωμένο κρεμμύδι και πίκλα αγγουριού.

Εξίσου αξιόλογο και το Chicken Burger ενώ υπάρχει ακόμη και η πρόταση του κεμπάπ γιαουρτλού.

ALFICON DELIVERY 3Wolt
ALFICON DELIVERY 1Wolt

Στο μενού συναντάς και αξιόλογα επιδόρπια (Μηλόπιτα, Μούστος, Κανταΐφι) καθώς και κάποιες προτάσεις σε κρασιά από τη λίστα του εστιατορίου. 

Οι γεύσεις του Alficon έρχονται στο χώρο σου τόσο μέσω Wolt όσο και efood.


Info

Ηρώνδα 8, Αθήνα
Τηλ. 216 9005059
alficonathens.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος