Smash’n Bun: Το επόμενο viral burger της Αθήνας

Τα smash burgers κάνουν απόβαση στο Κολωνάκι, με σήμα την αρκούδα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Μαρτίου 2021

Τον Μιχάλη Νουρλόγλου ασφαλώς και τον γνωρίζεις από την εξαιρετική δουλειά που έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει σε εστιατόρια όπως το Abovo και το Première του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental - αλλά όχι μόνο σε αυτά. Πλέον, ο ταλαντούχος σεφ μας παρουσιάζει μία ακόμη πτυχή του ταλέντου του, σε ένα αρκετά πιο ανατρεπτικό και 'άμεσο' στο ευρύ κοινό project. Το Smash’n Bun είναι το ολοκαίνουριο burger spot του Κολωνακίου (ανοίγει εντός των επόμενων 24ώρων) και είναι δεδομένο πως θα γίνει viral, για όλους τους σωστούς λόγους.

Κάτι παραπάνω από street food

Είναι ένα project που δεν προέκυψε μετά το πρόσφατο hype της ουσιαστικά νέας εποχής του αθηναϊκού σάντουιτς αλλά, αντιθέτως, σχεδιάζεται εδώ και 7 μήνες, προκειμένου να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με όσα γνώριζες μέχρι τώρα. Ο αρχικός στόχος ήταν να παρουσιαστεί μία αρκετά καλή πρόταση σε street food, όπως αναφέρει ο σεφ Νουρλόγλου στο Esquire, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που έχει τη γενικότερη επιμέλεια του Smash’n Bun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smash’n Bun (@smashnbun)

Όπως εύλογα καταλαβαίνει κάποιος, εδώ πρωταγωνιστούν τα Smash Burgers, σε μία άριστη εκδοχή τους και με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια: Ο κιμάς προέρχεται από dry-aged ελληνικό μοσχάρι, 60 ημερών και το ψωμάκι είναι χειροποίητο, δικό τους bun, από βιολογικό αλεύρι. Αν δεν σου αρκούν αυτά, μάθε πως όλα τα "περιφερειακά" είναι βιολογικά - από τις ντομάτες μέχρι το τσένταρ και το μπέικον.

Εξίσου σοβαρή δουλειά θα γίνεται και στο alter-ego κάθε σωστού burger που δεν είναι άλλο από τις τηγανητές πατάτες. Βιολογικές, με καταγωγή από τη Νάξο και πάντοτε ολόφρεσκες, τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος - ακριβώς δηλαδή όπως θα τις έτρωγες στις Βρυξέλλες.

Smash’n Bun: Το επόμενο viral burger της Αθήνας

Στο Smash’n Bun, πέρα από τα προαναφερθέντα, θα βρεις ακόμη grilled-cheese sandwiches και Korean fried chicken. Όλα τα παραπάνω (θα) συμβάλλουν σε ένα άκρως ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα, που λακωνικά θα μπορούσε να περιγραφεί ως βρώμικο και ταυτόχρονα premium και υγιεινό (στο μέτρο φυσικά του δυνατού για αυτού του είδους την κουζίνα). Περισσότερα προσεχώς.

 


Info

Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
Τηλ. 6973 069903

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

JAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας