
Smash’n Bun: Το επόμενο viral burger της Αθήνας
Τα smash burgers κάνουν απόβαση στο Κολωνάκι, με σήμα την αρκούδα.
Τον Μιχάλη Νουρλόγλου ασφαλώς και τον γνωρίζεις από την εξαιρετική δουλειά που έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει σε εστιατόρια όπως το Abovo και το Première του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental - αλλά όχι μόνο σε αυτά. Πλέον, ο ταλαντούχος σεφ μας παρουσιάζει μία ακόμη πτυχή του ταλέντου του, σε ένα αρκετά πιο ανατρεπτικό και 'άμεσο' στο ευρύ κοινό project. Το Smash’n Bun είναι το ολοκαίνουριο burger spot του Κολωνακίου (ανοίγει εντός των επόμενων 24ώρων) και είναι δεδομένο πως θα γίνει viral, για όλους τους σωστούς λόγους.
Κάτι παραπάνω από street food
Είναι ένα project που δεν προέκυψε μετά το πρόσφατο hype της ουσιαστικά νέας εποχής του αθηναϊκού σάντουιτς αλλά, αντιθέτως, σχεδιάζεται εδώ και 7 μήνες, προκειμένου να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με όσα γνώριζες μέχρι τώρα. Ο αρχικός στόχος ήταν να παρουσιαστεί μία αρκετά καλή πρόταση σε street food, όπως αναφέρει ο σεφ Νουρλόγλου στο Esquire, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που έχει τη γενικότερη επιμέλεια του Smash’n Bun.
Όπως εύλογα καταλαβαίνει κάποιος, εδώ πρωταγωνιστούν τα Smash Burgers, σε μία άριστη εκδοχή τους και με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια: Ο κιμάς προέρχεται από dry-aged ελληνικό μοσχάρι, 60 ημερών και το ψωμάκι είναι χειροποίητο, δικό τους bun, από βιολογικό αλεύρι. Αν δεν σου αρκούν αυτά, μάθε πως όλα τα "περιφερειακά" είναι βιολογικά - από τις ντομάτες μέχρι το τσένταρ και το μπέικον.
Εξίσου σοβαρή δουλειά θα γίνεται και στο alter-ego κάθε σωστού burger που δεν είναι άλλο από τις τηγανητές πατάτες. Βιολογικές, με καταγωγή από τη Νάξο και πάντοτε ολόφρεσκες, τηγανίζονται σε ηλιέλαιο με 10% βασιλικό μοσχαρίσιο λίπος - ακριβώς δηλαδή όπως θα τις έτρωγες στις Βρυξέλλες.

Στο Smash’n Bun, πέρα από τα προαναφερθέντα, θα βρεις ακόμη grilled-cheese sandwiches και Korean fried chicken. Όλα τα παραπάνω (θα) συμβάλλουν σε ένα άκρως ενδιαφέρον τελικό αποτέλεσμα, που λακωνικά θα μπορούσε να περιγραφεί ως βρώμικο και ταυτόχρονα premium και υγιεινό (στο μέτρο φυσικά του δυνατού για αυτού του είδους την κουζίνα). Περισσότερα προσεχώς.
Info
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι
Τηλ. 6973 069903
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Στο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις
Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.
Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza
Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.
Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας
Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςNaporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana
Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος
Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΌλη η αλήθεια για την πρωτεΐνη αρακά
Είναι το Next Big Thing της αθλητικής διατροφής;