
Οι πιο crispy σπιτικές τηγανητές πατάτες
Όλα τα tips από έναν σεφ με 3 αστέρια Michelin.

Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζεις, ο 45χρονος Dani García είναι ένας από τους σημαντικότερους Ισπανούς σεφ και restaurateurs. Ο μάγειρας από την Μαρμπέγια θεωρείται αρτιζάνος της γεύσης. Το 2000 πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin για τη δουλειά του στο εστιατόριο Tragabuches στη Μάλαγα. Το Dani García Restaurant του ξενοδοχείου Puente Romano, στη γενέτειρά του είναι πλέον βραβευμένο με 3 αστέρια του κορυφαίου γαστρονομικού οδηγού.
Κατά τη διάρκεια του κατ΄ οίκον περιορισμού του λόγω κορονοϊού, δίνει και ο ίδιος συνταγές από την κουζίνα του σπιτιού του, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί μία Βίβλο της γεύσης. Μεταξύ άλλων, έχει παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για τις τέλειες τηγανητές πατάτες και ποια πράγματα πρέπει να προσέξεις για να τις πετύχεις.
Το κόψιμο
Θα πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν γίνεται το ίδιο σχήμα και μέγεθος και να μην είναι πολύ παχιές. Το παρεμφερές σχήμα σε όλες έχει μία λογική και όσον αφορά το μαγείρεμα, καθώς θα τηγανιστούν ομοιόμορφα και όλες στον ίδιο χρόνο. Ιδανικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιον πατατοκόπτη από αυτούς του εμπορίου.
Το άμυλο
Ιδανικά, προσπάθησε να βρεις πατάτες με μικρές ποσότητες αμύλου (ρώτα τον μανάβη σου γι' αυτό). Έπειτα, αφού τις ξεφλουδίσεις θα πρέπει να τις πλύνεις πάρα πολύ καλά. Και μετά να τις στεγνώσεις όσο καλύτερα γίνεται.
Το αλάτι
Όταν στεγνώσουν, είναι η ιδανικότερη στιγμή για να προσθέσεις το αλάτι. Αυτό θα βοηθήσει στην αφυδάτωσή τους και κατ' επέκταση στο να γίνουν τραγανές όταν μπουν στο λάδι.

Το λάδι, μέρος Ι
Δεν χρειάζεται να έχεις την πιο δυνατή ένταση φωτιάς που υπάρχει, στο "7" της ένδειξης είσαι κάτι παραπάνω από ΟΚ. Αν το λάδι είναι πάρα πολύ καυτό θα τις κάψει πολύ γρήγορα στο εσωτερικό. Οπότε προτίμησε μία μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία άλλωστε, οι πατάτες ακόμη αποβάλλουν νερό.
Το ανακάτεμα
Ναι, τις ανακατεύεις. Αργά και προσεκτικά, ώστε να αποτρέψεις το γεγονός του να κολλήσουν μεταξύ τους ή στο τηγάνι.
Το λάδι, μέρος ΙΙ
Μετά από 8' στη φωτιά, οι πατάτες έχουν μαγειρευτεί άψογα στο εσωτερικό τους. Τότε -και μόνο τότε- ανεβάζεις στο maximum την ένταση, ώστε να τις κάνεις να αποκτήσουν τραγανότητα αλλά και τέλειο χρώμα. Θα παρατηρήσεις ότι ήδη έχουν αρχίσει και επιπλέουν στο λάδι, καθώς έχουν χάσει όλο το νερό τους. Αρκούν άλλα 10' τηγανίσματος για το τέλειο αποτέλεσμα. Ασφαλώς, μετά από αυτό τις στραγγίζεις σε χαρτί κουζίνας πριν τις σερβίρεις.
Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις κάποιες συνταγές του οδηγού Michelin, τα τρικ για αφράτα burger buns από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη και την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤο καλύτερο εστιατόριο της Αμερικής λέγεται Atomix
Ο κορυφαίος θεσμός The World's 50 Best Restaurants ανακοίνωσε την πρώτη του λίστα για τη Βόρεια Αμερική, με το φημισμένο σποτ της ΝΥ να πιάνει κορυφή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΓεύσεις, ήχοι και εικόνες: Η Miele δημιουργεί τα πιο ξεχωριστά events
Τα Miele Experiences επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που ζούμε τις γαστρονομικές εμπειρίες. Private dinners, workshops και open-air cinema σε έναν χώρο, όπου η ποιότητα γίνεται τρόπος ζωής.
Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα καλύτερα rooftop εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές
Ραντεβού για δείπνο σε πέντε αγαπημένα καλοφαγικά spots της Αθήνας, που συνδυάζουν κορυφαία γαστρονομία, ρομαντική ατμόσφαιρα και μοναδική θέα, στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς.