Punk rock, φίνα πίτσα και φρέσκια pasta στην Crusteria

Κάτι ανατρεπτικά νόστιμο συμβαίνει στον Κεραμεικό.

Η Crusteria είναι ουσιαστικά το μικρό αδερφάκι του γνωστού Crust. Επανήλθε με ελαφρώς διαφοροποιημένο concept μόλις πριν λίγες ημέρες στην οδό Κεραμεικού και υπηρετεί το νεοϋορκέζικο italian street food, σερβίροντας πεντανόστιμη πίτσα, ραφινάτα γλυκά και ολόφρεσκη pasta, σε πληθωρικές μερίδες και, ασφαλώς, στα ανώτερα γευστικά standards.

Ροκ σε όλα. Και νόστιμο.

Ο χαρακτήρας του Crusteria είναι ξεκάθαρα ροκ, κάτι που πιστοποιείται από στοιχεία όπως το κλουβί που παραπέμπει σε UFC γύρω από την κουζίνα, τη μουσική -φυσικά- αλλά και από κάποια ιδιαίτερα όσο και νόστιμα twists -για τα οποία ευθύνεται ο σεφ Παύλος Σάφτης aka GoldPig- σε κάθε τι που σερβίρεται εδώ.

Punk rock, φίνα πίτσα και φρέσκια pasta στην Crusteria

Η σαλάτα Spicy Julius είναι μία έξοχη επιλογή για να συστηθείς με το μενού: Πρόκειται για μία sriracha Ceasar με πικάντικη μαγιονέζα, ξύσμα παρμεζάνα και ζουμερό κοτόπουλο.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ CRUSTERIA ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 4

Από τις πίτσες ξεχωρίζουν η Leghorn (με μαριναρισμένο κοτόπουλο, σιγομαγειρεμένο με πιπεριές τρικολόρε, μουστάρδα από σιναπόσπορο, κάρι και μοτσαρέλα), η Tuco (εμπνευσμένη από τον χαρακτήρα του Eli Wallach στο κλασικό γουέστερν "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος" - με σάλτσα ντομάτας, chipotle, μοτσαρέλα, ρίγανη, πράσινες πιπεριές, chorizo, χοιρινό al pastor, κάκτο, καλαμπόκι και τσένταρ) και η Nikki Sixx (εδώ τη διαφορά κάνει η κρέμα παρμεζάνας, πλαισιωμένη με ρικότα, φλοίδες κολοκυθιού και ξύσμα lime).

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ CRUSTERIA ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 5

Όσον αφορά τα ζυμαρικά -που καθημερινά φτιάχνονται εδώ και σε μορφή που να εξυπηρετούν το street food κομμάτι, δηλαδή κυρίως πένες και ριγκατόνι- η Vegan Bolognese (με φρέσκα μανιτάρια, σάλτσα ντομάτας, καρότο, σέλερι και θυμάρι) και η Foghorn (ζυμαρικό μαγειρεμένο σε ζωμό μπρόκολου, με σχοινόπρασο, κρέμα παρμεζάνας και κοτόπουλο) είναι δύο από τις νοστιμότερες προτάσεις, δίχως αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιπες υστερούν σε γεύση.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ CRUSTERIA ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 7
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ CRUSTERIA ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ 1

Στο κομμάτι των γλυκών, υπάρχουν μόλις δύο επιλογές αλλά σε καμία περίπτωση αμελητέες, συμπληρώνοντας όλα τα παραπάνω αλλά και τις υπόλοιπες προτάσεις της κάρτας (συνολικά 8 πίτσες και 9 ζυμαρικά): To James Brown (με κρέμα σοκολάτας, κομμάτια brownie από χαρούπι) και το Mask (με κρέμα μασκαρπόνε, σαβαγιάρ, λεμόνι και σιρόπι blueberry).

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ CRUSTERIA ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ  2

Τέλος, οφείλεις να γνωρίζεις πως υπάρχει άψογη αναλογία ποιότητας-τιμής, ενώ -όπως προαναφέρθηκε- οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωρες.

 


Info

Κεραμεικού 93-95, Γκάζι
Τηλ.: 210 3417204 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας