
Punk rock, φίνα πίτσα και φρέσκια pasta στην Crusteria
Κάτι ανατρεπτικά νόστιμο συμβαίνει στον Κεραμεικό.
Η Crusteria είναι ουσιαστικά το μικρό αδερφάκι του γνωστού Crust. Επανήλθε με ελαφρώς διαφοροποιημένο concept μόλις πριν λίγες ημέρες στην οδό Κεραμεικού και υπηρετεί το νεοϋορκέζικο italian street food, σερβίροντας πεντανόστιμη πίτσα, ραφινάτα γλυκά και ολόφρεσκη pasta, σε πληθωρικές μερίδες και, ασφαλώς, στα ανώτερα γευστικά standards.
Ροκ σε όλα. Και νόστιμο.
Ο χαρακτήρας του Crusteria είναι ξεκάθαρα ροκ, κάτι που πιστοποιείται από στοιχεία όπως το κλουβί που παραπέμπει σε UFC γύρω από την κουζίνα, τη μουσική -φυσικά- αλλά και από κάποια ιδιαίτερα όσο και νόστιμα twists -για τα οποία ευθύνεται ο σεφ Παύλος Σάφτης aka GoldPig- σε κάθε τι που σερβίρεται εδώ.

Η σαλάτα Spicy Julius είναι μία έξοχη επιλογή για να συστηθείς με το μενού: Πρόκειται για μία sriracha Ceasar με πικάντικη μαγιονέζα, ξύσμα παρμεζάνα και ζουμερό κοτόπουλο.

Από τις πίτσες ξεχωρίζουν η Leghorn (με μαριναρισμένο κοτόπουλο, σιγομαγειρεμένο με πιπεριές τρικολόρε, μουστάρδα από σιναπόσπορο, κάρι και μοτσαρέλα), η Tuco (εμπνευσμένη από τον χαρακτήρα του Eli Wallach στο κλασικό γουέστερν "Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος" - με σάλτσα ντομάτας, chipotle, μοτσαρέλα, ρίγανη, πράσινες πιπεριές, chorizo, χοιρινό al pastor, κάκτο, καλαμπόκι και τσένταρ) και η Nikki Sixx (εδώ τη διαφορά κάνει η κρέμα παρμεζάνας, πλαισιωμένη με ρικότα, φλοίδες κολοκυθιού και ξύσμα lime).

Όσον αφορά τα ζυμαρικά -που καθημερινά φτιάχνονται εδώ και σε μορφή που να εξυπηρετούν το street food κομμάτι, δηλαδή κυρίως πένες και ριγκατόνι- η Vegan Bolognese (με φρέσκα μανιτάρια, σάλτσα ντομάτας, καρότο, σέλερι και θυμάρι) και η Foghorn (ζυμαρικό μαγειρεμένο σε ζωμό μπρόκολου, με σχοινόπρασο, κρέμα παρμεζάνας και κοτόπουλο) είναι δύο από τις νοστιμότερες προτάσεις, δίχως αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιπες υστερούν σε γεύση.


Στο κομμάτι των γλυκών, υπάρχουν μόλις δύο επιλογές αλλά σε καμία περίπτωση αμελητέες, συμπληρώνοντας όλα τα παραπάνω αλλά και τις υπόλοιπες προτάσεις της κάρτας (συνολικά 8 πίτσες και 9 ζυμαρικά): To James Brown (με κρέμα σοκολάτας, κομμάτια brownie από χαρούπι) και το Mask (με κρέμα μασκαρπόνε, σαβαγιάρ, λεμόνι και σιρόπι blueberry).

Τέλος, οφείλεις να γνωρίζεις πως υπάρχει άψογη αναλογία ποιότητας-τιμής, ενώ -όπως προαναφέρθηκε- οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωρες.
Info
Κεραμεικού 93-95, Γκάζι
Τηλ.: 210 3417204
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του
Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΣτην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό
Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας
Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τους τελικούς της Basket League. Αλλά όχι μόνο γι' αυτούς.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΒραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022: Οι μεγάλοι νικητές
Μία βραδιά που ανέδειξε τους κορυφαίους εκπροσώπους της παραδοσιακής και σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.
Στο νόστιμο Pelagos τριών ελληνικών νησιών
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Luca Piscazzi και ο νόστιμος φόρος τιμής στις γαστρονομικές ρίζες τριών νησιών του Αιγαίου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ ιστορία της διασημότερης θαλασσινής κουζίνας στην Αθήνα
10 χρόνια Τραβόλτα, 10 χρόνια μοναδικά πιάτα που φέρνουν το βυθό στον αφρό.
Γραφει Μπαμπης Δουκας