Cupola, κάθε φορά και πιο νόστιμο

Η contemporary trattoria συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα γνήσιας ιταλικής κουζίνας, δείχνοντας έτοιμη για το επόμενο βήμα.

Είναι cool, είναι χαλαρό, είναι νόστιμο. Μπαίνοντας στον 4ο χρόνο της λειτουργίας του, το Cupola έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό, πέρα από το τρίπτυχο που κατά την ταπεινή μου άποψη το έχει κάνει τόσο αγαπητό στο κοινό: Να γίνει συνώνυμο της γνήσιας ιταλικής γευστικής εμπειρίας στην Αθήνα, αποτελώντας παράλληλα μία comfort και άνετη επιλογή, με σαφείς value for money κατευθύνσεις.

Παλιά και νέα highlights

Η βέρα ναπολιτάνικη πίτσα από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, τα προσεγμένα antipasti, η άψογη pasta και το εξαιρετικό τιραμισού είναι μόνο κάποια από τα highlights του και μερικοί από τους λόγους για να πηγαίνεις ξανά και ξανά. Πλέον, η κομψή και μοντέρνα trattoria στην αρχή του πεζοδρόμου της Ευφορίωνος περνά στην εποχή του Γιάννη Μαρκαδάκη, που αναλαμβάνει την επιμέλεια της κουζίνας, έχοντας εντός της τελευταίας τον εξαιρετικά ταλαντούχο -και μόλις 29 ετών- Δημήτρη Γιαννόπουλο.

Cupola, κάθε φορά και πιο νόστιμο
CUPOLA ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 2

Οι best sellers επιλογές παραμένουν -προφανώς- άθικτες από την κάρτα του και δίπλα σε αυτές έρχονται να προστεθούν μερικές ακόμη προτάσεις. Οι καινούριες προσθήκες (μεταξύ των οποίων θα υπάρχει και πιάτο ημέρας, κάθε εβδομάδα) έχουν να κάνουν με την ακόμη μεγαλύτερη ένταξη του παράγοντα της εποχικότητας στη φιλοσοφία του Cupola. 

CUPOLA ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 3

Τα 'φρέσκα' must taste

To gazpacho με ντομάτα San Marzano και αφρό mozzarella και η καπνιστή μελιτζάνα με παρμεζάνα και βασιλικό (melanzana affuimicata) είναι σίγουρα δύο εξαιρετικές επιλογές για να ξεκινήσεις οποιοδήποτε γεύμα εδώ, όπως επίσης και το τυρί tomino (αγελαδινό, με καταγωγή από το Πιεμόντε, θυμίζει ένα πιο ήπιο μπρι) με μαρμελάδα πανσέτας και μαύρη φρέσκια τρούφα, που είναι μία πραγματική αποκάλυψη σε πληθωρικότητα και γεύση.

CUPOLA ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 6
CUPOLA ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 5

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το gratine χτένι με κρούστα από βούτυρο μυρωδικών και πανσέτα με σάλτσα από μανταρίνι, στο οποίο έχει γίνει infusion με τσίλι, σπόρους κόλιανδρου και μέλι, ενώ δεν πρέπει να παραλειφθεί και το ολόσωστο ριζότο με σπαράγγι (σε πουρέ, ζωμό και ολόκληρο), κατσικίσιο τυρί και παστό λεμόνι. 

CUPOLA ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 7
CUPOLA ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 4

Από τα κυρίως, το λαβράκι (θα το βρεις στο μενού ως branzino) με μπροκολίνι, πακ τσόι και σάλτσα από κόκκινο κρασί brachetto και το αρνίσιο κότσι με λεμόνι, θυμάρι και τυρί stracchino που μαγειρεύεται για μία ολόκληρη ημέρα είναι δύο έξοχες επιλογές. Υπάρχουν ακόμη το φιλέτο τόνου σχάρας με καπνιστή μελιτζάνα και caponata καθώς και το κοτόπουλο σε μπαλοτίνα με πουρέ μπρόκολου και τσιπς γλυκοπατάτας.

Όλα φυσικά πλαισιώνονται από τις προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες της οινικής λίστας και από τα άκρως ταιριαστά για οποιαδήποτε συγκυρία cocktails του Cupola.

Για το τέλος, το προαναφερθέν τιραμισού θα είναι πάντοτε εκεί.

 


Info

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
Τηλ. 211 4117444
www.cupola.gr 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας