
Cupola, κάθε φορά και πιο νόστιμο
Η contemporary trattoria συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα γνήσιας ιταλικής κουζίνας, δείχνοντας έτοιμη για το επόμενο βήμα.

Είναι cool, είναι χαλαρό, είναι νόστιμο. Μπαίνοντας στον 4ο χρόνο της λειτουργίας του, το Cupola έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό, πέρα από το τρίπτυχο που κατά την ταπεινή μου άποψη το έχει κάνει τόσο αγαπητό στο κοινό: Να γίνει συνώνυμο της γνήσιας ιταλικής γευστικής εμπειρίας στην Αθήνα, αποτελώντας παράλληλα μία comfort και άνετη επιλογή, με σαφείς value for money κατευθύνσεις.
Παλιά και νέα highlights
Η βέρα ναπολιτάνικη πίτσα από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, τα προσεγμένα antipasti, η άψογη pasta και το εξαιρετικό τιραμισού είναι μόνο κάποια από τα highlights του και μερικοί από τους λόγους για να πηγαίνεις ξανά και ξανά. Πλέον, η κομψή και μοντέρνα trattoria στην αρχή του πεζοδρόμου της Ευφορίωνος περνά στην εποχή του Γιάννη Μαρκαδάκη, που αναλαμβάνει την επιμέλεια της κουζίνας, έχοντας εντός της τελευταίας τον εξαιρετικά ταλαντούχο -και μόλις 29 ετών- Δημήτρη Γιαννόπουλο.


Οι best sellers επιλογές παραμένουν -προφανώς- άθικτες από την κάρτα του και δίπλα σε αυτές έρχονται να προστεθούν μερικές ακόμη προτάσεις. Οι καινούριες προσθήκες (μεταξύ των οποίων θα υπάρχει και πιάτο ημέρας, κάθε εβδομάδα) έχουν να κάνουν με την ακόμη μεγαλύτερη ένταξη του παράγοντα της εποχικότητας στη φιλοσοφία του Cupola.

Τα 'φρέσκα' must taste
To gazpacho με ντομάτα San Marzano και αφρό mozzarella και η καπνιστή μελιτζάνα με παρμεζάνα και βασιλικό (melanzana affuimicata) είναι σίγουρα δύο εξαιρετικές επιλογές για να ξεκινήσεις οποιοδήποτε γεύμα εδώ, όπως επίσης και το τυρί tomino (αγελαδινό, με καταγωγή από το Πιεμόντε, θυμίζει ένα πιο ήπιο μπρι) με μαρμελάδα πανσέτας και μαύρη φρέσκια τρούφα, που είναι μία πραγματική αποκάλυψη σε πληθωρικότητα και γεύση.


Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το gratine χτένι με κρούστα από βούτυρο μυρωδικών και πανσέτα με σάλτσα από μανταρίνι, στο οποίο έχει γίνει infusion με τσίλι, σπόρους κόλιανδρου και μέλι, ενώ δεν πρέπει να παραλειφθεί και το ολόσωστο ριζότο με σπαράγγι (σε πουρέ, ζωμό και ολόκληρο), κατσικίσιο τυρί και παστό λεμόνι.


Από τα κυρίως, το λαβράκι (θα το βρεις στο μενού ως branzino) με μπροκολίνι, πακ τσόι και σάλτσα από κόκκινο κρασί brachetto και το αρνίσιο κότσι με λεμόνι, θυμάρι και τυρί stracchino που μαγειρεύεται για μία ολόκληρη ημέρα είναι δύο έξοχες επιλογές. Υπάρχουν ακόμη το φιλέτο τόνου σχάρας με καπνιστή μελιτζάνα και caponata καθώς και το κοτόπουλο σε μπαλοτίνα με πουρέ μπρόκολου και τσιπς γλυκοπατάτας.
Όλα φυσικά πλαισιώνονται από τις προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες της οινικής λίστας και από τα άκρως ταιριαστά για οποιαδήποτε συγκυρία cocktails του Cupola.
Για το τέλος, το προαναφερθέν τιραμισού θα είναι πάντοτε εκεί.
Info
Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
Τηλ. 211 4117444
www.cupola.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα