Το Manouka δεν είναι μία ακόμη ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας

Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, το κρασί και το καλό φαγητό είναι οδηγοί σε μία θαυμάσια αθηναϊκή θερινή εμπειρία.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 07 Ιουλίου 2021

Το manouka -ή ελληνιστί λεπτόσπερμα- είναι γνωστό ως το  σπανιότερο δέντρο του τσαγιού, της οικογένειας της Μυρτιάς. Για να μεγαλώσει χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες και μπόλικη αγάπη. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με ένα wine bar-restaurant στο κέντρο της Αθήνας; Είναι εκείνο που έδωσε το όνομά του σε ένα ολοκαίνουριο spot, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, επί της Ερμού. 

"Όπως το manouka κατορθώνει και ευδοκιμεί κάτω από δύσκολες συνθήκες, όντας ξεχωριστό και πολύτιμο, έτσι και εμείς φτιάξαμε αυτό το μέρος με προσοχή σε κάθε τι, σε μία πολύ ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, για τους γνωστούς λόγους" αναφέρει ο head sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος για το πώς γεννήθηκε το Manouka, που φέρει την υπογραφή του Μάνου Στρατάκη. 

Το concept

To Manouka λοιπόν έχει βαθιές οινικές ρίζες και δυνατές γαστριμαργικές αναφορές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πριν από αυτά όμως, ο επισκέπτης απολαμβάνει την αίσθηση οικειότητας που προσφέρει η προσεγμένη ταράτσα του, με τη μοναδική θέα και μία οπτική της Ερμού που δύσκολα έχεις παρατηρήσει στο παρελθόν. 

Έπειτα, τη σκυτάλη παραλαμβάνει το φαγητό του σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο θαυμάσιες πρώτες ύλες και ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, μετατρέποντάς τα σε νόστιμα και σωστά δοσμένα πιάτα. 

Το Manouka δεν είναι μία ακόμη ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας
MANOUKA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑ 3
MANOUKA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑ 5

Ένα comfort brunch, ένα οικείο lunch ή ένα φινιρισμένο dinner - όποια κι αν είναι η επιθυμία σου, η κουζίνα του Manouka θα φροντίσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με αξιόλογα γευστικό τρόπο. Πιστός της σύμμαχος σε όλο αυτό είναι φυσικά η στρατηγική παρουσία του κρασιού. 

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, που μετρά πολλά χιλιόμετρα στον οινικό κόσμο, θα σε καθοδηγήσει ιδανικά, προτείνοντάς σου την κάθε φορά ιδανική ετικέτα και παροτρύνοντάς σε να ανοιχτείς σε (ελληνικές) ποικιλίες, πέρα από τα καθιερωμένα, όπως τον Πετρουλιανό ή τη Σκλάβα.

MANOUKA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑ 2
MANOUKA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑ 6

Μάλιστα, περισσότερες από 100 ετικέτες είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι και σε δοσολογίες τόσο των 75 όσο και των 150 ml. Παράλληλα και συμπληρωματικά με όλα τα παραπάνω, θα βρεις και τις δημιουργικές ιδέες σε aperitivo και ευρηματικές μίξεις από τον ταλαντούχο Γιάννη Πισσά.

MANOUKA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΘΗΝΑ 8

Αξιοποιεί με το δικό του ύφος τις ελληνικές πρώτες ύλες και παρουσιάζει τα Μanouka signature cocktails, που ασφαλώς ολοκληρώνουν την εμπειρία με μοναδικό τρόπο. 

 

 


Info

Ερμού 46, 7ος όροφος - ξενοδοχείο Utopia
Τηλ.: 210 3241814
Facebook: manouka
Instagram: manouka_athens

 


Διάβασε ακόμη για τη θαλασσινή μεγαλοπρέπεια του Τραβόλτα, τη διαχρονική γοητεία του Cash και τη φινετσάτη εμπειρία του Art Lounge.


 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα εστιατόρια της νέας σεζόν

Το φρέσκο fine dining, η υψηλή κρεατοφαγία και οι αφίξεις-εκπλήξεις του φθινοπώρου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger

Η παγκόσμια ημέρα cheeseburger θα έπρεπε να γιορτάζεται καθημερινά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας