
Το Manouka δεν είναι μία ακόμη ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας
Στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, το κρασί και το καλό φαγητό είναι οδηγοί σε μία θαυμάσια αθηναϊκή θερινή εμπειρία.
Το manouka -ή ελληνιστί λεπτόσπερμα- είναι γνωστό ως το σπανιότερο δέντρο του τσαγιού, της οικογένειας της Μυρτιάς. Για να μεγαλώσει χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες και μπόλικη αγάπη. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με ένα wine bar-restaurant στο κέντρο της Αθήνας; Είναι εκείνο που έδωσε το όνομά του σε ένα ολοκαίνουριο spot, στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου Utopia, επί της Ερμού.
"Όπως το manouka κατορθώνει και ευδοκιμεί κάτω από δύσκολες συνθήκες, όντας ξεχωριστό και πολύτιμο, έτσι και εμείς φτιάξαμε αυτό το μέρος με προσοχή σε κάθε τι, σε μία πολύ ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, για τους γνωστούς λόγους" αναφέρει ο head sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος για το πώς γεννήθηκε το Manouka, που φέρει την υπογραφή του Μάνου Στρατάκη.
Το concept
To Manouka λοιπόν έχει βαθιές οινικές ρίζες και δυνατές γαστριμαργικές αναφορές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πριν από αυτά όμως, ο επισκέπτης απολαμβάνει την αίσθηση οικειότητας που προσφέρει η προσεγμένη ταράτσα του, με τη μοναδική θέα και μία οπτική της Ερμού που δύσκολα έχεις παρατηρήσει στο παρελθόν.
Έπειτα, τη σκυτάλη παραλαμβάνει το φαγητό του σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου, ο οποίος αξιοποιεί στο έπακρο θαυμάσιες πρώτες ύλες και ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, μετατρέποντάς τα σε νόστιμα και σωστά δοσμένα πιάτα.



Ένα comfort brunch, ένα οικείο lunch ή ένα φινιρισμένο dinner - όποια κι αν είναι η επιθυμία σου, η κουζίνα του Manouka θα φροντίσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με αξιόλογα γευστικό τρόπο. Πιστός της σύμμαχος σε όλο αυτό είναι φυσικά η στρατηγική παρουσία του κρασιού.
Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, που μετρά πολλά χιλιόμετρα στον οινικό κόσμο, θα σε καθοδηγήσει ιδανικά, προτείνοντάς σου την κάθε φορά ιδανική ετικέτα και παροτρύνοντάς σε να ανοιχτείς σε (ελληνικές) ποικιλίες, πέρα από τα καθιερωμένα, όπως τον Πετρουλιανό ή τη Σκλάβα.


Μάλιστα, περισσότερες από 100 ετικέτες είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι και σε δοσολογίες τόσο των 75 όσο και των 150 ml. Παράλληλα και συμπληρωματικά με όλα τα παραπάνω, θα βρεις και τις δημιουργικές ιδέες σε aperitivo και ευρηματικές μίξεις από τον ταλαντούχο Γιάννη Πισσά.

Αξιοποιεί με το δικό του ύφος τις ελληνικές πρώτες ύλες και παρουσιάζει τα Μanouka signature cocktails, που ασφαλώς ολοκληρώνουν την εμπειρία με μοναδικό τρόπο.
Info
Ερμού 46, 7ος όροφος - ξενοδοχείο Utopia
Τηλ.: 210 3241814
Facebook: manouka
Instagram: manouka_athens
Διάβασε ακόμη για τη θαλασσινή μεγαλοπρέπεια του Τραβόλτα, τη διαχρονική γοητεία του Cash και τη φινετσάτη εμπειρία του Art Lounge.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Να πώς φτιάχνεται το hot dog - και είναι πιο αηδιαστικό από ό,τι φαντάζεσαι
Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τα νόστιμα hot dogs.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςTasty Awards 2023: Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Γραφει Tasty-guide.grTo ON Residence και το Όλυμπος Νάουσα παρουσιάζουν το Chef’s Lab
Μοναδικές εμπειρίες γαστρονομίας για μόλις 22 άτομα σε ένα ιδιαίτερο, διαδραστικό concept με τον σεφ Δημήτρη Τασιούλα και την ομάδα του.
Choix Hall | Wine and art events από την InterCatering
Ένας υπέροχος industrial χώρος, ιδανικός για κάθε είδους εκδηλώσεις.
Tasty Awards 2023: Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Γραφει Tasty-guide.grΣτην Ευριπίδου για νοστιμιές
Δε γίνεται να μη σταματήσεις για μερικές μπουκιές στο "στομάχι της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης Δουκας