Στην Πεύκη υπάρχει ένα νόστιμο εστιατόριο γλυκών

Γιατί πραγματικά αξίζει να περάσεις μία βόλτα από το Pantespani.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 11 Ιανουαρίου 2022

Minimal προσέγγιση, old school φιλοσοφία και κορυφαία πρώτη ύλη. Πάνω σε αυτούς τους τρεις βασικούς, απλούς αλλά πολύ σημαντικούς πυλώνες άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι τις πόρτες του στην Πεύκη, το Pantespani. Στεγάζεται σε ένα κτίριο της δεκαετίας του 1940 με μία όμορφα διαμορφωμένη αυλή και συστήνεται σαν ένας χώρος για κάθε στιγμή της ημέρας, που όμως δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά. Τόσο, που εύκολα και εύλογα μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει σαν ένα εστιατόριο γλυκών. 

Ο πρώτος λόγος στα γλυκά

Η εξειδικευμένη ομάδα των pastry σεφ στην κουζίνα του σε υποδέχεται αρχικά με καλοφτιαγμένα κρουασάν βουτύρου, τα οποία βρίσκεις καθημερινά ολόφρεσκα εδώ. Εκτός από αυτά όμως, υπάρχει και το κρουασάν-παντεσπάνι, το οποίο φουρνίζεται αφού έχει γεμιστεί με αμυγδαλόκρεμα, στη συνέχεια σιροπιάζεται και εν τέλει σερβίρεται με τρίμμα καβουρδισμένου αμύγδαλου και κρέμα της επιλογής σου. 

Στην Πεύκη υπάρχει ένα νόστιμο εστιατόριο γλυκών

Περνώντας στα βαριά χαρτιά, η old school πάστα αμυγδάλου και η σοκολατίνα κάνουν τη διαφορά, τιμώντας μεταξύ άλλων και το όνομα του μαγαζιού, με άψογο παντεσπάνι. Στα plus και το καλοφτιαγμένο τιραμισού.

> Διάβασε ακόμη: Food trends: Μία γεύση από το 2022

Τα highlights πάντως αφορούν τα σου και εδώ που τα λέμε, δε θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά. Αρχικά, το θεσπέσιο προφιτερόλ σε δύο εκδοχές (με bitter σάλτσα ή σάλτσα σοκολατας γάλακτος).

PANTESPANI ΠΕΥΚΗ 4

Έπειτα, τα χειροποίητα σουδάκια που προσφέρονται σε μέγεθος μπριός, γεμιστά με μους σοκολάτας ή κρεμ πατισερί, συν τη σάλτσα της επιλογής σου.

Υπάρχουν όμως και τα αλμυρά

Εκτός όμως από τη γλυκιά εκδοχή, βρίσκεις και την αλμυρή: Στο εναλλακτικό προφιτερόλ, τα σου γεμίζονται με μοσχαρίσιο κιμά και πλαισιώνονται από σάλτσα τυριών (κεφαλοτύρι και τσένταρ), με το πιάτο να ολοκληρώνεται με toppings (ντοματίνια, πιπεριές και μπέικον). Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει γευστικά ένα ιδιαίτερο παστίτσιο.

PANTESPANI ΠΕΥΚΗ 1
PANTESPANI ΠΕΥΚΗ 6

Αν πάλι θέλεις κάτι λιγότερο 'δεσμευτικό', τα πλατό με μίνι σουδάκια, με φιλέτο κοτόπουλο ή χοιρινό, τατσόι και τρίμμα παρμεζάνας ή κεφαλοτύρι, θα κάνουν τη δουλειά.

> Διάβασε ακόμη: Όλοι πίνουν Negroni

Τέλος, στο κομμάτι του μπαρ, θα βρεις κλασικά cocktails και προσεγμένες επιλογές σε κρασί.

PANTESPANI ΠΕΥΚΗ 2

 


Info

Δημοκρατίας 29, Πεύκη
Τηλ. 6971 714395

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τρεις σούπες για τα κρύα

Οι μόνες συνταγές που θα χρειαστείς σήμερα.

Γραφει Tasty-guide.gr

Όλα για το bao

Τα γεμιστά ατμιστά ψωμάκια με καταγωγή την Κίνα και η πορεία τους μέχρι την κατάκτηση του παγκόσμιου street food.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί όλοι λατρεύουν την Ιταλική Κουζίνα

Έκτορας Μποτρίνι, Πάνος Ιωαννίδης, Νίκος Δημητροκάλης, Μάγκυ Ταμπακάκη, Θοδωρής Παπανικολάου, Γιάννης Λιόκας, Βασίλης Τσατσάκης και Κυριάκος Λιοδάκης στα εξηγούν όμορφα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Cavaliere είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει κάτι να πει

Το κομψό spot στη Νέα Σμύρνη φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στην ευρύτερη περιοχή. Και όχι μόνο σε αυτή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας