Flyfish Club, το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ανοίγει στη Νέα Υόρκη

Τι είναι πάλι αυτό;

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Ιανουαρίου 2022

Τα NFTs είναι παντού, οπότε έμοιαζε απλά θέμα χρόνου. Το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2023, στη Νέα Υόρκη. Ξέρω, έχεις απορίες, όπως όλοι. Τι, πώς και γιατί.

Flyfish Club, η επόμενη (;) foodie εμμονή

Ok, λοιπόν. Το εστιατόριο θα ονομάζεται Flyfish Club και η ιδέα του λανσαρίσματός του ανήκει στον ευαγγελιστή των NFTs και πρώην ιδρυτή της Resy (μία εφαρμογής online κρατήσεων σε εστιατόρια), Gary Vaynerchuk. Σύμφωνα με το site της εταιρείας, οι πελάτες θα πρέπει να αγοράσουν μια συνδρομή χρησιμοποιώντας κρυπτονόμισμα για να δειπνήσουν εκεί, καθώς πρόκειται για ένα members-only restaurant. 

> Διάβασε ακόμη: Food trends: Μία γεύση από το 2022

Η αρχική τιμή της συνδρομής είναι 2,5 Ethereum ή περίπου $8.500, μέχρι τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Παράλληλα, όλα τα φαγητά στο χώρο θα πληρώνονται σε δολάρια.

Η ιδέα της δημιουργίας του συγκεκριμένου project βρίσκεται στα σκαριά από τον περασμένο Αύγουστο όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Vaynerchuk στο  CNBC.

> Διάβασε ακόμη: NFTs τώρα και στο μπαρ

Παρότι δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη πολλές λεπτομέρειες, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα χώρο που θα φιλοξενεί έως 150 άτομα, θα έχει προσανατολισμό πως τη θαλασσινή κουζίνα και θα λειτουργεί παράλληλα με ένα cocktail bar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flyfish Club (@flyfishclub)

Για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, θα υπάρχει μία upgraded omakase συνδρομή στην τιμή των 4,25 Ethereum (κοντά στα $14.500).

Αυτή, θα τους εξασφαλίζει θέση σε ένα sushi μπαρ, 14 θέσεων εντός του εστιατορίου, το οποίο θα σερβίρει ψάρια που θα έρχονται αυθημερόν από την Ιαπωνία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flyfish Club (@flyfishclub)

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το ακριβές σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί αλλά έχει γίνει γνωστό πως το πρωτοποριακό αν μη τι άλλο concept θα απλώνεται σε μία έκταση 10.000 τμ σε πολύ γνωστή γειτονιά του Μεγάλου Μήλου.

> Διάβασε ακόμη: Η πραγματική, πικρή ιστορία των αδερφών McDonald

Σημεία των καιρών ή μία τάση που ήρθε για να αλλάξει ένα κομμάτι της εστίασης; Προφανώς και οι απαντήσεις θα αρχίσουν να δίνονται από το πρώτο μισό του επόμενου έτους, όταν και το Flyfish Club θα ξεκινήσει να σερβίρει.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στα νέα εστιατόρια που τρώει τώρα η Αθήνα

Από wine bars-σουξέ και meta burgerάδικα μέχρι λαχταριστά new age bakeries.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Σπιτικό σούσι - ναι, μπορείς

Ήρθε η ώρα να γίνεις ένας μίνι Σωτήρης Κοντιζάς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Drakoulis Dry & Raw όπως λέμε κορυφαίο κρέας και δυνατά beats

Ένα brand και δύο εστιατόρια σχεδόν συνώνυμα με την καρνιβορική υπεροχή στην πόλη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο Lolita's για dolce vita και φίνα ιταλική κουζίνα

Το bar resto του Ψυχικού παρλάρει απταίστως τη γευστική γλώσσα της γείτονος σε ένα αλέγρο περιβάλλον.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Mandarin Oriental x 2: Γευστική σύζευξη Μεσσηνίας-Παρισιού από τον Bertrand Valegeas

Από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου το Mandarin Oriental - Costa Navarino ταξιδεύει στο Mandarin Oriental - Paris για μια γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Ελλάδας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

To συγκλονιστικό κόλπο για να κάνεις σφαιροποίηση φαγητού α λα Masterchef

Είσαι έτοιμος να μάθεις τη βασική προετοιμασία της λεγόμενης μοριακής κουζίνας και να την εφαρμόσεις στο σπίτι σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος