Flyfish Club, το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ανοίγει στη Νέα Υόρκη
Τι είναι πάλι αυτό;
Τα NFTs είναι παντού, οπότε έμοιαζε απλά θέμα χρόνου. Το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2023, στη Νέα Υόρκη. Ξέρω, έχεις απορίες, όπως όλοι. Τι, πώς και γιατί.
Flyfish Club, η επόμενη (;) foodie εμμονή
Ok, λοιπόν. Το εστιατόριο θα ονομάζεται Flyfish Club και η ιδέα του λανσαρίσματός του ανήκει στον ευαγγελιστή των NFTs και πρώην ιδρυτή της Resy (μία εφαρμογής online κρατήσεων σε εστιατόρια), Gary Vaynerchuk. Σύμφωνα με το site της εταιρείας, οι πελάτες θα πρέπει να αγοράσουν μια συνδρομή χρησιμοποιώντας κρυπτονόμισμα για να δειπνήσουν εκεί, καθώς πρόκειται για ένα members-only restaurant.
> Διάβασε ακόμη: Food trends: Μία γεύση από το 2022
Η αρχική τιμή της συνδρομής είναι 2,5 Ethereum ή περίπου $8.500, μέχρι τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Παράλληλα, όλα τα φαγητά στο χώρο θα πληρώνονται σε δολάρια.
Η ιδέα της δημιουργίας του συγκεκριμένου project βρίσκεται στα σκαριά από τον περασμένο Αύγουστο όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Vaynerchuk στο CNBC.
> Διάβασε ακόμη: NFTs τώρα και στο μπαρ
Παρότι δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη πολλές λεπτομέρειες, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα χώρο που θα φιλοξενεί έως 150 άτομα, θα έχει προσανατολισμό πως τη θαλασσινή κουζίνα και θα λειτουργεί παράλληλα με ένα cocktail bar.
Για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, θα υπάρχει μία upgraded omakase συνδρομή στην τιμή των 4,25 Ethereum (κοντά στα $14.500).
Αυτή, θα τους εξασφαλίζει θέση σε ένα sushi μπαρ, 14 θέσεων εντός του εστιατορίου, το οποίο θα σερβίρει ψάρια που θα έρχονται αυθημερόν από την Ιαπωνία.
Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το ακριβές σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί αλλά έχει γίνει γνωστό πως το πρωτοποριακό αν μη τι άλλο concept θα απλώνεται σε μία έκταση 10.000 τμ σε πολύ γνωστή γειτονιά του Μεγάλου Μήλου.
> Διάβασε ακόμη: Η πραγματική, πικρή ιστορία των αδερφών McDonald
Σημεία των καιρών ή μία τάση που ήρθε για να αλλάξει ένα κομμάτι της εστίασης; Προφανώς και οι απαντήσεις θα αρχίσουν να δίνονται από το πρώτο μισό του επόμενου έτους, όταν και το Flyfish Club θα ξεκινήσει να σερβίρει.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα