Flyfish Club, το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ανοίγει στη Νέα Υόρκη

Τι είναι πάλι αυτό;

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Ιανουαρίου 2022

Τα NFTs είναι παντού, οπότε έμοιαζε απλά θέμα χρόνου. Το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2023, στη Νέα Υόρκη. Ξέρω, έχεις απορίες, όπως όλοι. Τι, πώς και γιατί.

Flyfish Club, η επόμενη (;) foodie εμμονή

Ok, λοιπόν. Το εστιατόριο θα ονομάζεται Flyfish Club και η ιδέα του λανσαρίσματός του ανήκει στον ευαγγελιστή των NFTs και πρώην ιδρυτή της Resy (μία εφαρμογής online κρατήσεων σε εστιατόρια), Gary Vaynerchuk. Σύμφωνα με το site της εταιρείας, οι πελάτες θα πρέπει να αγοράσουν μια συνδρομή χρησιμοποιώντας κρυπτονόμισμα για να δειπνήσουν εκεί, καθώς πρόκειται για ένα members-only restaurant. 

> Διάβασε ακόμη: Food trends: Μία γεύση από το 2022

Η αρχική τιμή της συνδρομής είναι 2,5 Ethereum ή περίπου $8.500, μέχρι τουλάχιστον την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. Παράλληλα, όλα τα φαγητά στο χώρο θα πληρώνονται σε δολάρια.

Η ιδέα της δημιουργίας του συγκεκριμένου project βρίσκεται στα σκαριά από τον περασμένο Αύγουστο όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Vaynerchuk στο  CNBC.

> Διάβασε ακόμη: NFTs τώρα και στο μπαρ

Παρότι δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη πολλές λεπτομέρειες, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα χώρο που θα φιλοξενεί έως 150 άτομα, θα έχει προσανατολισμό πως τη θαλασσινή κουζίνα και θα λειτουργεί παράλληλα με ένα cocktail bar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flyfish Club (@flyfishclub)

Για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, θα υπάρχει μία upgraded omakase συνδρομή στην τιμή των 4,25 Ethereum (κοντά στα $14.500).

Αυτή, θα τους εξασφαλίζει θέση σε ένα sushi μπαρ, 14 θέσεων εντός του εστιατορίου, το οποίο θα σερβίρει ψάρια που θα έρχονται αυθημερόν από την Ιαπωνία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flyfish Club (@flyfishclub)

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το ακριβές σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί αλλά έχει γίνει γνωστό πως το πρωτοποριακό αν μη τι άλλο concept θα απλώνεται σε μία έκταση 10.000 τμ σε πολύ γνωστή γειτονιά του Μεγάλου Μήλου.

> Διάβασε ακόμη: Η πραγματική, πικρή ιστορία των αδερφών McDonald

Σημεία των καιρών ή μία τάση που ήρθε για να αλλάξει ένα κομμάτι της εστίασης; Προφανώς και οι απαντήσεις θα αρχίσουν να δίνονται από το πρώτο μισό του επόμενου έτους, όταν και το Flyfish Club θα ξεκινήσει να σερβίρει.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα