Το Cavaliere είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει κάτι να πει

Το κομψό spot στη Νέα Σμύρνη φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στην ευρύτερη περιοχή. Και όχι μόνο σε αυτή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Ιανουαρίου 2022

Ο αριθμός 42 της Ελευθερίου Βενιζέλου ανέκαθεν αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους Νεοσμυρνιώτες αλλά και τους επισκέπτες της γειτονιάς από τις κοντινές περιοχές, καθώς εκεί βρισκόταν κάποτε το Sugar Cubes - ένα από τα δημοφιλέστερα spots της Νέας Σμύρνης κι ας ήταν τοποθετημένο εκτός πλατείας. Από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, στο ίδιο ακριβώς σημείο, συναντά κανείς το Cavaliere, ένα φρέσκο ιταλικό εστιατόριο που έχει κάτι να πει.

Ο χώρος και η ατμόσφαιρα

Κοιτώντας το απέξω, είναι βέβαιο πως θα σου δημιουργηθεί ένα πολύ έντονο συναίσθημα θαυμασμού: Βλέπεις, το εντυπωσιακό εσωτερικό του με το προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια ντεκόρ, τραβά το μάτι από μακριά.

> Διάβασε ακόμη: Ένα Sexy Fish κάνει πιο νόστιμη την Γλυφάδα

Kαι εύκολα σκέφτεσαι, έρωτας με την πρώτη ματιά. Tο ένστικτό μου δεν αποδείχθηκε λανθασμένο.

Ένας feelgood και άνετος χώρος απλώνεται αμέσως μπροστά σου μόλις περάσεις την είσοδο. Ξύλο, μάρμαρο, φυτά και μέταλλο βρίσκονται σε πλήρη αρμονία, συνδυαστικά με το σικάτο μπαρ και μία ολοζώντανη open kitchen στην οποία δεσπόζει ο custom made ξυλόφουρνος της Valoriani (one of a kind στη χώρα μας).

> Διάβασε ακόμη: Flyfish Club, το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ανοίγει στη Νέα Υόρκη

Το μέρος, που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου του Κώστα Γκάγκου (ο οποίος βρίσκεται πίσω και από το βραβευμένο σε αυτό το κομμάτι Kenko) φαίνεται -και είναι- ακριβό αλλά καθόλου απρόσωπο, με πράσινους βελούδινους καναπέδες και ομόχρωμα μαρμάρινα τραπέζια.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Omurice, η εναλλακτική ιαπωνική ομελέτα

Το απόλυτο comfort food της Άπω Ανατολής, που συνδυάζει πολλά και διαφορετικά στοιχεία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς να μαγειρέψεις σολομό στο πλυντήριο (!) πιάτων

Μία πατέντα που παραδόξως δε σκαρφίστηκε έλληνας φοιτητής.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Όλοι μιλούν για το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά

Το νέο εστιατόριο του ταλαντούχου σεφ στο Παγκράτι έχει γίνει το talk of the town, απολύτως δικαιολογημένα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2023

Νέες προσθήκες και σημαντικές γαστρονομικές σταθερές στην πρωτεύουσα από τον περίφημο γαστρονομικό οδηγό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πού πίνει και τρώει η Αθήνα κατά το πρώτο μισό του φθινοπώρου

Η updated λίστα με μπαρ, εστιατόρια και νόστιμα σποτ που απασχολούν Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας αυτό το διάστημα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται

Το πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας συνεχίζεται για λίγες ακόμα μέρες προσφέροντας την ευκαιρία στους φίλους της γαστρονομίας να δοκιμάσουν τα μενού των βραβευμένων εστιατορίων της χώρας σε ειδικές τιμές και να κερδίσουν σπουδαία γαστρονομικά δώρα.