Το Cavaliere είναι ένα ιταλικό εστιατόριο που έχει κάτι να πει

Το κομψό spot στη Νέα Σμύρνη φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά στην ευρύτερη περιοχή. Και όχι μόνο σε αυτή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 17 Ιανουαρίου 2022

Ο αριθμός 42 της Ελευθερίου Βενιζέλου ανέκαθεν αποτελούσε σημείο αναφοράς για τους Νεοσμυρνιώτες αλλά και τους επισκέπτες της γειτονιάς από τις κοντινές περιοχές, καθώς εκεί βρισκόταν κάποτε το Sugar Cubes - ένα από τα δημοφιλέστερα spots της Νέας Σμύρνης κι ας ήταν τοποθετημένο εκτός πλατείας. Από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, στο ίδιο ακριβώς σημείο, συναντά κανείς το Cavaliere, ένα φρέσκο ιταλικό εστιατόριο που έχει κάτι να πει.

Ο χώρος και η ατμόσφαιρα

Κοιτώντας το απέξω, είναι βέβαιο πως θα σου δημιουργηθεί ένα πολύ έντονο συναίσθημα θαυμασμού: Βλέπεις, το εντυπωσιακό εσωτερικό του με το προσεγμένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια ντεκόρ, τραβά το μάτι από μακριά.

> Διάβασε ακόμη: Ένα Sexy Fish κάνει πιο νόστιμη την Γλυφάδα

Kαι εύκολα σκέφτεσαι, έρωτας με την πρώτη ματιά. Tο ένστικτό μου δεν αποδείχθηκε λανθασμένο.

Ένας feelgood και άνετος χώρος απλώνεται αμέσως μπροστά σου μόλις περάσεις την είσοδο. Ξύλο, μάρμαρο, φυτά και μέταλλο βρίσκονται σε πλήρη αρμονία, συνδυαστικά με το σικάτο μπαρ και μία ολοζώντανη open kitchen στην οποία δεσπόζει ο custom made ξυλόφουρνος της Valoriani (one of a kind στη χώρα μας).

> Διάβασε ακόμη: Flyfish Club, το πρώτο NFT εστιατόριο του κόσμου ανοίγει στη Νέα Υόρκη

Το μέρος, που φέρει τη σχεδιαστική υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου του Κώστα Γκάγκου (ο οποίος βρίσκεται πίσω και από το βραβευμένο σε αυτό το κομμάτι Kenko) φαίνεται -και είναι- ακριβό αλλά καθόλου απρόσωπο, με πράσινους βελούδινους καναπέδες και ομόχρωμα μαρμάρινα τραπέζια.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μπακαλιάρος που μιλά στη γλώσσα των καλοφαγάδων

Ο Παναγιώτης Ζώκος δίνει τη δική του εκδοχή για μία από τις πιο εκλεπτυσμένες συνταγές με ψάρι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στα θρυλικά τσιπουράδικα του Βόλου

Σημείο συνάντησης, παρέας και παρηγοριάς υπήρξαν κάποτε τα "πρόχειρα" και ταπεινά ταβερνάκια, σήμερα σύμβολο του Βόλου.

Αποκωδικοποιώντας το πιο ποθητό χαβιάρι του κόσμου με τον Edward Gant

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hadid Caviar μιλά για τα μυστικά της επιτυχίας της στη βιομηχανία των θαλασσινών και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Η (μάλλον) καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη

Μεγάλες αλήθειες με αφορμή τη σημερινή #FastFoodDay: Tα Five Guys παίζουν σε άλλο επίπεδο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας