Nolan αλλά σε γλυκό

Το Nolanverse επεκτείνεται γλυκά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Φεβρουαρίου 2022

Λιτό, αβίαστα κουλ, συνεπές, αυστηρό στην αισθητική αλλά και στο concept του. Όμως comfort, με φαγητό που δεν μπορεί και δε θέλει να μπει σε κάποια κατηγορία. Ένα urban εστιατόριο, μικρό σε μέγεθος, που δεν προδίδει την πολυπλοκότητα και τη δουλειά που κρύβει το στήσιμό του από την αρχή έως και σήμερα. Αυτό είναι το Nolan -το ξέρετε. Ήρθε όμως η στιγμή για το Sweet Nolan.

Τι είναι το Sweet Nolan;

Είναι το Nolan σε γλυκό. Ίσως λίγο πιο άτακτο. Το sweet tooth του Nolanverse, ένα ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει γλυκά φρέσκα, λιχούδικα, άγλυκα, εμπνευσμένα από τις αναμνήσεις και τα ταξίδια. Με ζυμάρια, λευκές κρέμες και φρούτα, που δεν θέλουν να μπουν σε κάποια κατηγορία.

Nolan αλλά σε γλυκό

Mόνο στην κατηγορία Nolan. Χωρίς απαραίτητα περίτεχνα ντεκόρ ή φύλλα χρυσού, γλυκά που καμιά φορά μπορεί να μοιάζουν απλά (αλλά δεν είναι), που πάνε να καθησυχάσουν την αγωνία περισσότερο για τη νοστιμιά παρά για την εμφάνιση, γλυκά που θες τόσο πολύ να φας που δεν προλαβαίνεις να φωτογραφίσεις.

Ένα ζαχαροπλαστείο ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της ομάδας. Όταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το PS Luncheon, το τρίτο culinary project του Nolanverse πήρε σάρκα και οστά, αβίαστα, κάπως αυθόρμητα άρχισε να φτιάχνει γλυκά.

Sweet Nolan 3

Το ολόκληρο basque cheesecake στη λαδόκολλα έγινε αμέσως χιτ. Ακολούθησαν τα choux, τα peanut tarts, τα cinnamon rolls, το gateau. Όλα αγαπήθηκαν.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Sweet Nolan, ενός εργαστηρίου γλυκών, που θα φτιάχνει γλυκά ημέρας -να μυρίσει ωραία η γειτονιά. Οι άνθρωποί του σχεδιάσαν αυτό το πρότζεκτ ώστε να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αξίες και το concept του Nolan.

> Διάβασε ακόμη: Σωτήρη Κοντιζά, τι δίνει νόημα στη ζωή και την καριέρα σου;

Μπόρεσαν να το συνδέσουν και χωροταξικά. Στο χώρο ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο άρχισε να στήνεται το ζαχαροπλαστείο. Στο εργαστήριο του Nolanverse, στο υπόγειο του PROVELEGGIOΣ, άρχισαν να δουλεύονται τα γλυκά. Δεν ήταν μια ιδέα της στιγμής ή απλώς ένα απωθημένο. Ήταν ένα τολμηρό βήμα. Να μπουν σε μια καινούρια αγορά, να κάνουν κάτι που δεν έχουν ξανακάνει και να συνεχίσουν να εξελίσσονται.

Sweet Nolan 4

Κι έτσι, τώρα επιτέλους ξεκίνησαν. Σε έναν χώρο σχεδιασμένο από την Trail Practice, με επικεφαλής τον Μάνο Μπαμπούνη -όπως και το Nolan και ο PROVELEGGIOΣ.

Μια σύγχρονη εκδοχή του αστικού ζαχαροπλαστείου, με κύριο χαρακτηριστικό του τις μαρμάρινες προθήκες που οργανώνουν και υποδέχονται την κινητή βιτρίνα, δημιουργώντας εναλλαγές στο χώρο.

Sweet Nolan 2

Οι διαδικασίες παραγωγής και συσκευασίας των γλυκών συγκεντρώνονται σε έναν ενιαίο πάγκο, ενώ μέσα από το μικρό άνοιγμα μπορείς να βλέπεις τα γλυκα σου να ετοιμάζονται. (Και το κερασάκι στην τούρτα; Ο καθρέφτης στην οροφή!) Ποια γλυκά; Τα pasteis de nata, τα basque cheesecakes, τα cookies, τα brioche, τα chocobreads, τα choux, τις tarte tatin, τις lemon tarts, τα τσουρέκια με anko paste.

Αν δεν μπορείς να τα προφέρεις όλα, δεν πειράζει. Στο Sweet Nolan δεν θα πας για να τα πεις, θα πας για να τα φας.

 

 


Info

Aπόλλωνος 6Β, Σύνταγμα
Τηλ. 210 3240698
Καθημερινά 11 π.μ. - 11 μ.μ.
IG: sweet_nolan
www.nolanverse.com/sweetnolan

 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας