
Nolan αλλά σε γλυκό
Το Nolanverse επεκτείνεται γλυκά.

Λιτό, αβίαστα κουλ, συνεπές, αυστηρό στην αισθητική αλλά και στο concept του. Όμως comfort, με φαγητό που δεν μπορεί και δε θέλει να μπει σε κάποια κατηγορία. Ένα urban εστιατόριο, μικρό σε μέγεθος, που δεν προδίδει την πολυπλοκότητα και τη δουλειά που κρύβει το στήσιμό του από την αρχή έως και σήμερα. Αυτό είναι το Nolan -το ξέρετε. Ήρθε όμως η στιγμή για το Sweet Nolan.
Τι είναι το Sweet Nolan;
Είναι το Nolan σε γλυκό. Ίσως λίγο πιο άτακτο. Το sweet tooth του Nolanverse, ένα ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει γλυκά φρέσκα, λιχούδικα, άγλυκα, εμπνευσμένα από τις αναμνήσεις και τα ταξίδια. Με ζυμάρια, λευκές κρέμες και φρούτα, που δεν θέλουν να μπουν σε κάποια κατηγορία.

Mόνο στην κατηγορία Nolan. Χωρίς απαραίτητα περίτεχνα ντεκόρ ή φύλλα χρυσού, γλυκά που καμιά φορά μπορεί να μοιάζουν απλά (αλλά δεν είναι), που πάνε να καθησυχάσουν την αγωνία περισσότερο για τη νοστιμιά παρά για την εμφάνιση, γλυκά που θες τόσο πολύ να φας που δεν προλαβαίνεις να φωτογραφίσεις.
Ένα ζαχαροπλαστείο ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού της ομάδας. Όταν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το PS Luncheon, το τρίτο culinary project του Nolanverse πήρε σάρκα και οστά, αβίαστα, κάπως αυθόρμητα άρχισε να φτιάχνει γλυκά.

Το ολόκληρο basque cheesecake στη λαδόκολλα έγινε αμέσως χιτ. Ακολούθησαν τα choux, τα peanut tarts, τα cinnamon rolls, το gateau. Όλα αγαπήθηκαν.
Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του Sweet Nolan, ενός εργαστηρίου γλυκών, που θα φτιάχνει γλυκά ημέρας -να μυρίσει ωραία η γειτονιά. Οι άνθρωποί του σχεδιάσαν αυτό το πρότζεκτ ώστε να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αξίες και το concept του Nolan.
> Διάβασε ακόμη: Σωτήρη Κοντιζά, τι δίνει νόημα στη ζωή και την καριέρα σου;
Μπόρεσαν να το συνδέσουν και χωροταξικά. Στο χώρο ακριβώς δίπλα από το εστιατόριο άρχισε να στήνεται το ζαχαροπλαστείο. Στο εργαστήριο του Nolanverse, στο υπόγειο του PROVELEGGIOΣ, άρχισαν να δουλεύονται τα γλυκά. Δεν ήταν μια ιδέα της στιγμής ή απλώς ένα απωθημένο. Ήταν ένα τολμηρό βήμα. Να μπουν σε μια καινούρια αγορά, να κάνουν κάτι που δεν έχουν ξανακάνει και να συνεχίσουν να εξελίσσονται.

Κι έτσι, τώρα επιτέλους ξεκίνησαν. Σε έναν χώρο σχεδιασμένο από την Trail Practice, με επικεφαλής τον Μάνο Μπαμπούνη -όπως και το Nolan και ο PROVELEGGIOΣ.
Μια σύγχρονη εκδοχή του αστικού ζαχαροπλαστείου, με κύριο χαρακτηριστικό του τις μαρμάρινες προθήκες που οργανώνουν και υποδέχονται την κινητή βιτρίνα, δημιουργώντας εναλλαγές στο χώρο.

Οι διαδικασίες παραγωγής και συσκευασίας των γλυκών συγκεντρώνονται σε έναν ενιαίο πάγκο, ενώ μέσα από το μικρό άνοιγμα μπορείς να βλέπεις τα γλυκα σου να ετοιμάζονται. (Και το κερασάκι στην τούρτα; Ο καθρέφτης στην οροφή!) Ποια γλυκά; Τα pasteis de nata, τα basque cheesecakes, τα cookies, τα brioche, τα chocobreads, τα choux, τις tarte tatin, τις lemon tarts, τα τσουρέκια με anko paste.
Αν δεν μπορείς να τα προφέρεις όλα, δεν πειράζει. Στο Sweet Nolan δεν θα πας για να τα πεις, θα πας για να τα φας.
Info
Aπόλλωνος 6Β, Σύνταγμα
Τηλ. 210 3240698
Καθημερινά 11 π.μ. - 11 μ.μ.
IG: sweet_nolan
www.nolanverse.com/sweetnolan
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤο καλύτερο εστιατόριο της Αμερικής λέγεται Atomix
Ο κορυφαίος θεσμός The World's 50 Best Restaurants ανακοίνωσε την πρώτη του λίστα για τη Βόρεια Αμερική, με το φημισμένο σποτ της ΝΥ να πιάνει κορυφή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΓεύσεις, ήχοι και εικόνες: Η Miele δημιουργεί τα πιο ξεχωριστά events
Τα Miele Experiences επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο που ζούμε τις γαστρονομικές εμπειρίες. Private dinners, workshops και open-air cinema σε έναν χώρο, όπου η ποιότητα γίνεται τρόπος ζωής.
Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα καλύτερα rooftop εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές
Ραντεβού για δείπνο σε πέντε αγαπημένα καλοφαγικά spots της Αθήνας, που συνδυάζουν κορυφαία γαστρονομία, ρομαντική ατμόσφαιρα και μοναδική θέα, στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς.