Θα έπαιρνες ποτέ burger σε ένα high-end εστιατόριο;

Ίσως τα μπιφτεκόψωμα να έχουν κάτι να πουν στον κόσμο του fine dining.

Πώς θα σου φαινόταν να υπήρχε ένα burger στο à la carte μενού ενός βραβευμένου εστιατορίου; Ή ακόμη περισσότερο, στο degustation του; Θα έπαιρνες ποτέ ένα τέτοιο -αν ήταν ασφαλώς διαθέσιμο- στη Σπονδή, στο Botrini's, στο Varoulko; Γενικά, σε οποιοδήποτε "καλό" εστιατόριο της πόλης, αν είχες αυτή την επιλογή; Θα μιλήσω για τον εαυτό μου: Η απάντηση είναι "ναι". Ξεκάθαρα ναι. Και ξέρεις γιατί; Γιατί σε εστιατόρια αυτού του βεληνεκούς ή ακόμη και στα wannabe της κατηγορίας, οι πιθανότητες να σερβίρεται ένα αντιστοίχου επιπέδου μπιφτεκόψωμο είναι κάτι παραπάνω από αυξημένες.

Οι νόρμες είναι για να σπάνε

Αυτό δε θα μπορούσε να μη βρει εφαρμογή στο κομμάτι του fine dining. Παράλληλα, θα ήταν ένα σαφές statement πως αυτό που ξεκίνησε κατά την περίοδο του lockdown σαν σανίδα επιβίωσης για τα εστιατόρια -την περίοδο που ακόμη και το Noma άνοιξε burgerάδικο- μπορεί να εξελιχθεί σε μία πιο "εύκολη" τάση για την ίδια την υψηλή γαστρονομία, δημιουργώντας νέους δρόμους προς πάσα κατεύθυνση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POPL (@poplburger)

Και όχι, η μετάβαση από φύκια μαριναρισμένα σε ξίδι ψαριού με μπισκότο από συκώτι πάπιας και σορμπέ από πευκοβελόνες σε ένα αληθινά καλοφτιαγμένο cheeseburger δεν είναι υποβάθμιση.

> Διάβασε ακόμη: Η σύγχρονη ψαροφαγία στη Scorpina

Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί -μιλώντας πάντοτε για τα εστιατορικά δρώμενα της χώρας μας και εξαιρώντας τα κρεατοφαγικά spots- έχουμε μπόλικη δουλειά και ακόμη περισσότερη συζήτηση μπροστά μας. Αν ποτέ συμβεί τελικά κάτι τέτοιο.

Βέβαια, για να είμαι απολύτως ακριβής, η αρχή ίσως και να έχει γίνει: Ο Τάσος Μαντής στο Soil σερβίρει ένα έξοχο μίνι burger χελιού με guanciale και vadouvan.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα