Θα έπαιρνες ποτέ burger σε ένα high-end εστιατόριο;

Ίσως τα μπιφτεκόψωμα να έχουν κάτι να πουν στον κόσμο του fine dining.

Πώς θα σου φαινόταν να υπήρχε ένα burger στο à la carte μενού ενός βραβευμένου εστιατορίου; Ή ακόμη περισσότερο, στο degustation του; Θα έπαιρνες ποτέ ένα τέτοιο -αν ήταν ασφαλώς διαθέσιμο- στη Σπονδή, στο Botrini's, στο Varoulko; Γενικά, σε οποιοδήποτε "καλό" εστιατόριο της πόλης, αν είχες αυτή την επιλογή; Θα μιλήσω για τον εαυτό μου: Η απάντηση είναι "ναι". Ξεκάθαρα ναι. Και ξέρεις γιατί; Γιατί σε εστιατόρια αυτού του βεληνεκούς ή ακόμη και στα wannabe της κατηγορίας, οι πιθανότητες να σερβίρεται ένα αντιστοίχου επιπέδου μπιφτεκόψωμο είναι κάτι παραπάνω από αυξημένες.

Οι νόρμες είναι για να σπάνε

Αυτό δε θα μπορούσε να μη βρει εφαρμογή στο κομμάτι του fine dining. Παράλληλα, θα ήταν ένα σαφές statement πως αυτό που ξεκίνησε κατά την περίοδο του lockdown σαν σανίδα επιβίωσης για τα εστιατόρια -την περίοδο που ακόμη και το Noma άνοιξε burgerάδικο- μπορεί να εξελιχθεί σε μία πιο "εύκολη" τάση για την ίδια την υψηλή γαστρονομία, δημιουργώντας νέους δρόμους προς πάσα κατεύθυνση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POPL (@poplburger)

Και όχι, η μετάβαση από φύκια μαριναρισμένα σε ξίδι ψαριού με μπισκότο από συκώτι πάπιας και σορμπέ από πευκοβελόνες σε ένα αληθινά καλοφτιαγμένο cheeseburger δεν είναι υποβάθμιση.

> Διάβασε ακόμη: Η σύγχρονη ψαροφαγία στη Scorpina

Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί -μιλώντας πάντοτε για τα εστιατορικά δρώμενα της χώρας μας και εξαιρώντας τα κρεατοφαγικά spots- έχουμε μπόλικη δουλειά και ακόμη περισσότερη συζήτηση μπροστά μας. Αν ποτέ συμβεί τελικά κάτι τέτοιο.

Βέβαια, για να είμαι απολύτως ακριβής, η αρχή ίσως και να έχει γίνει: Ο Τάσος Μαντής στο Soil σερβίρει ένα έξοχο μίνι burger χελιού με guanciale και vadouvan.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Να πώς φτιάχνεται το hot dog - και είναι πιο αηδιαστικό από ό,τι φαντάζεσαι

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τα νόστιμα hot dogs.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Tasty Awards 2023: Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.

Γραφει Tasty-guide.gr

To ON Residence και το Όλυμπος Νάουσα παρουσιάζουν το Chef’s Lab

Μοναδικές εμπειρίες γαστρονομίας για μόλις 22 άτομα σε ένα ιδιαίτερο, διαδραστικό concept με τον σεφ Δημήτρη Τασιούλα και την ομάδα του.

Choix Hall | Wine and art events από την InterCatering

Ένας υπέροχος industrial χώρος, ιδανικός για κάθε είδους εκδηλώσεις.

Tasty Awards 2023: Πού πάμε για το καλύτερο street food της Αθήνας;

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.

Γραφει Tasty-guide.gr