
Το Noma ανοίγει ξανά με burgers και υπαίθριο wine bar
Το φημισμένο εστιατόριο του Rene Redzepi επιστρέφει με comfort χαρακτήρα.
Η άρση κάποιων από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί στη Δανία στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού έδωσε την ευκαιρία σε πολλά από τα καταστήματα εστίασης της χώρας να ξεκινήσουν σιγά σιγά τις διαδικασίες επιστροφής τους στην κανονικότητα. Μεταξύ αυτών ασφαλώς και κάποια από τα πιο φημισμένα της δανέζικης πρωτεύουσας που θεωρείται πλέον η Μέκκα της ευρωπαϊκής γαστρονομίας και των νέων τάσεων.

Όπως ανακοινώθηκε μέσω των social media αλλά και στο επίσημο σάιτ του Noma, το δημοφιλές εστιατόριο του Rene Redzepi θα υποδεχθεί και πάλι το κοινό από την Πέμπτη 21 Μαΐου. Το concept θα είναι αρχικά διαφοροποιημένο καθώς θα σερβίρει μόνο στον εξωτερικό του χώρο, όπου θα στηθεί ένα υπαίθριο wine bar.
Όσον αφορά το μενού αυτό θα περιλαμβάνει μερικές επιλεγμένες ετικέτες κρασιού καθώς και δύο burgers, το Noma cheeseburger και το Noma veggie burger. Όπως αναφέρεται δεν θα χρειάζονται κρατήσεις.
Όπως τονίζει ο σπουδαίος Δανός σεφ και restaurateur, για να φτάσει το Noma σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, κάτι που είναι η φυσική εξέλιξη μετά από αρκετές εβδομάδες που παρέμεινε κλειστό. Η ημερομηνία επιστροφής δεν έχει οριστεί ακόμη, ενώ όσοι είχαν κάνει κράτηση πριν την πανδημία του κορονοϊού θα επιβραβευθούν με ένα προπληρωμένο voucher.

Διάβασε ακόμη για το Senios που μεταμορφώνεται σε Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ, το ξεχωριστό delivery του Massimo Bottura, το αγγούρι της θάλασσας που εξελίσσεται στο πιο εκλεκτό έδεσμα του πλανήτη και τη βραδιά που θα ανοίξουν και πάλι τα μπαρ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου
Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςJAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο
Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.
Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar
All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό
Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του
Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΣτην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό
Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.
Γραφει Μπαμπης Δουκας