Το Noma ανοίγει ξανά με burgers και υπαίθριο wine bar
Το φημισμένο εστιατόριο του Rene Redzepi επιστρέφει με comfort χαρακτήρα.
Η άρση κάποιων από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί στη Δανία στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού έδωσε την ευκαιρία σε πολλά από τα καταστήματα εστίασης της χώρας να ξεκινήσουν σιγά σιγά τις διαδικασίες επιστροφής τους στην κανονικότητα. Μεταξύ αυτών ασφαλώς και κάποια από τα πιο φημισμένα της δανέζικης πρωτεύουσας που θεωρείται πλέον η Μέκκα της ευρωπαϊκής γαστρονομίας και των νέων τάσεων.

Όπως ανακοινώθηκε μέσω των social media αλλά και στο επίσημο σάιτ του Noma, το δημοφιλές εστιατόριο του Rene Redzepi θα υποδεχθεί και πάλι το κοινό από την Πέμπτη 21 Μαΐου. Το concept θα είναι αρχικά διαφοροποιημένο καθώς θα σερβίρει μόνο στον εξωτερικό του χώρο, όπου θα στηθεί ένα υπαίθριο wine bar.
Όσον αφορά το μενού αυτό θα περιλαμβάνει μερικές επιλεγμένες ετικέτες κρασιού καθώς και δύο burgers, το Noma cheeseburger και το Noma veggie burger. Όπως αναφέρεται δεν θα χρειάζονται κρατήσεις.
Όπως τονίζει ο σπουδαίος Δανός σεφ και restaurateur, για να φτάσει το Noma σε επίπεδα κανονικής λειτουργίας θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, κάτι που είναι η φυσική εξέλιξη μετά από αρκετές εβδομάδες που παρέμεινε κλειστό. Η ημερομηνία επιστροφής δεν έχει οριστεί ακόμη, ενώ όσοι είχαν κάνει κράτηση πριν την πανδημία του κορονοϊού θα επιβραβευθούν με ένα προπληρωμένο voucher.

Διάβασε ακόμη για το Senios που μεταμορφώνεται σε Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ, το ξεχωριστό delivery του Massimo Bottura, το αγγούρι της θάλασσας που εξελίσσεται στο πιο εκλεκτό έδεσμα του πλανήτη και τη βραδιά που θα ανοίξουν και πάλι τα μπαρ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα