
Η σύγχρονη ψαροφαγία στη Scorpina
Το εστιατόριο του Ψυχικού παραμένει δημιουργικά θαλασσινό και, κυρίως, νόστιμο.
Oλοφώτεινος και κομψός -με την αστική έννοια του όρου- χώρος, που όμως δεν είναι απρόσωπος και σε κάνει να νιώσεις οικεία αμέσως μόλις περάσεις την πόρτα του. Στρογγυλά φωτιστικά που πιάστηκαν στα δίχτυα της σάλας και λευκόστρωτα τραπέζια, που μοιάζουν σαν να έρχονται πακέτο με τη feelgood ατμόσφαιρα ενός περιποιημένοι μπιστρό. Και μία διαρκώς σε κίνηση ανοιχτή κουζίνα, υπό την επίβλεψη του ψαριού-χαρακτικού που έδωσε το όνομά του στο θαλασσινό εστιατόριο του Ψυχικού, τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από την πιάτσα του κοσμικά πολύβοου Φάρου. Στον τέταρτο χρόνο της λειτουργίας της, η Scorpina μοιάζει να "κολυμπά" θαρραλέα στα πελάγη της γεύσης, με το δικό της ξεχωριστό στυλ.
Νέος σεφ, ίδιο υψηλό επίπεδο γεύσης
Το καταφέρνει διατηρώντας στα υψηλότερα επίπεδα την πρώτη ύλη, την ευγένεια συνδυαστικά με τη γνώση και τη σωστή ροή στο service και, ασφαλώς, με το σταθερά καλό φαγητό της.
Στη θαλασσογραφία του τραπεζιού, o -επί χρόνια συνεργάτης του Χρόνη Δαμαλά σε Gaspar, Kiku, Sani Resort και Cavo Tagoo- Αλέξανδρος Ουντίλα είναι εκείνος που χαράσσει πλέον την πορεία, προσεγγίζοντας σωστά και νόστιμα όλες τις πτυχές από την κουλτούρα της αλμύρας.
> Διάβασε ακόμη για την ωμή αλήθεια του αθηναϊκού σεβίτσε και τον Λουκά Μάιλερ που είναι ένας από τους πιο νόστιμους μάγειρες της Αθήνας
Ο σεφ Ουντίλα φρόντισε να διατηρήσει τη φυσιογνωμία των πιάτων, προσθέτοντας ωστόσο τις δικές του πινελιές στο γνωστό -και επιτυχημένο- concept.
Άλλοτε επενδύοντας στην απλότητα και άλλοτε πατώντας περισσότερο πάνω στις προσταγές της υψηλής γαστρονομίας. Αλλά πάντοτε με γνώμονα να προσφέρει αληθινή θαλασσινή κουζίνα.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα