Η σύγχρονη ψαροφαγία στη Scorpina

Το εστιατόριο του Ψυχικού παραμένει δημιουργικά θαλασσινό και, κυρίως, νόστιμο.

Oλοφώτεινος και κομψός -με την αστική έννοια του όρου- χώρος, που όμως δεν είναι απρόσωπος και σε κάνει να νιώσεις οικεία αμέσως μόλις περάσεις την πόρτα του. Στρογγυλά φωτιστικά που πιάστηκαν στα δίχτυα της σάλας και λευκόστρωτα τραπέζια, που μοιάζουν σαν να έρχονται πακέτο με τη feelgood ατμόσφαιρα ενός περιποιημένοι μπιστρό. Και μία διαρκώς σε κίνηση ανοιχτή κουζίνα, υπό την επίβλεψη του ψαριού-χαρακτικού που έδωσε το όνομά του στο θαλασσινό εστιατόριο του Ψυχικού, τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από την πιάτσα του κοσμικά πολύβοου Φάρου. Στον τέταρτο χρόνο της λειτουργίας της, η Scorpina μοιάζει να "κολυμπά" θαρραλέα στα πελάγη της γεύσης, με το δικό της ξεχωριστό στυλ.

Νέος σεφ, ίδιο υψηλό επίπεδο γεύσης

Το καταφέρνει διατηρώντας στα υψηλότερα επίπεδα την πρώτη ύλη, την ευγένεια συνδυαστικά με τη γνώση και τη σωστή ροή στο service και, ασφαλώς, με το σταθερά καλό φαγητό της.

Στη θαλασσογραφία του τραπεζιού, o -επί χρόνια συνεργάτης του Χρόνη Δαμαλά σε Gaspar, Kiku, Sani Resort και Cavo Tagoo- Αλέξανδρος Ουντίλα είναι εκείνος που χαράσσει πλέον την πορεία, προσεγγίζοντας σωστά και νόστιμα όλες τις πτυχές από την κουλτούρα της αλμύρας.

> Διάβασε ακόμη για την ωμή αλήθεια του αθηναϊκού σεβίτσε και τον Λουκά Μάιλερ που είναι ένας από τους πιο νόστιμους μάγειρες της Αθήνας

Ο σεφ Ουντίλα φρόντισε να διατηρήσει τη φυσιογνωμία των πιάτων, προσθέτοντας ωστόσο τις δικές του πινελιές στο γνωστό -και επιτυχημένο- concept.

Άλλοτε επενδύοντας στην απλότητα και άλλοτε πατώντας περισσότερο πάνω στις προσταγές της υψηλής γαστρονομίας. Αλλά πάντοτε με γνώμονα να προσφέρει αληθινή θαλασσινή κουζίνα.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα