Η σύγχρονη ψαροφαγία στη Scorpina
Το εστιατόριο του Ψυχικού παραμένει δημιουργικά θαλασσινό και, κυρίως, νόστιμο.
Oλοφώτεινος και κομψός -με την αστική έννοια του όρου- χώρος, που όμως δεν είναι απρόσωπος και σε κάνει να νιώσεις οικεία αμέσως μόλις περάσεις την πόρτα του. Στρογγυλά φωτιστικά που πιάστηκαν στα δίχτυα της σάλας και λευκόστρωτα τραπέζια, που μοιάζουν σαν να έρχονται πακέτο με τη feelgood ατμόσφαιρα ενός περιποιημένοι μπιστρό. Και μία διαρκώς σε κίνηση ανοιχτή κουζίνα, υπό την επίβλεψη του ψαριού-χαρακτικού που έδωσε το όνομά του στο θαλασσινό εστιατόριο του Ψυχικού, τόσο κοντά κι όμως τόσο μακριά από την πιάτσα του κοσμικά πολύβοου Φάρου. Στον τέταρτο χρόνο της λειτουργίας της, η Scorpina μοιάζει να "κολυμπά" θαρραλέα στα πελάγη της γεύσης, με το δικό της ξεχωριστό στυλ.
Νέος σεφ, ίδιο υψηλό επίπεδο γεύσης
Το καταφέρνει διατηρώντας στα υψηλότερα επίπεδα την πρώτη ύλη, την ευγένεια συνδυαστικά με τη γνώση και τη σωστή ροή στο service και, ασφαλώς, με το σταθερά καλό φαγητό της.
Στη θαλασσογραφία του τραπεζιού, o -επί χρόνια συνεργάτης του Χρόνη Δαμαλά σε Gaspar, Kiku, Sani Resort και Cavo Tagoo- Αλέξανδρος Ουντίλα είναι εκείνος που χαράσσει πλέον την πορεία, προσεγγίζοντας σωστά και νόστιμα όλες τις πτυχές από την κουλτούρα της αλμύρας.
> Διάβασε ακόμη για την ωμή αλήθεια του αθηναϊκού σεβίτσε και τον Λουκά Μάιλερ που είναι ένας από τους πιο νόστιμους μάγειρες της Αθήνας
Ο σεφ Ουντίλα φρόντισε να διατηρήσει τη φυσιογνωμία των πιάτων, προσθέτοντας ωστόσο τις δικές του πινελιές στο γνωστό -και επιτυχημένο- concept.
Άλλοτε επενδύοντας στην απλότητα και άλλοτε πατώντας περισσότερο πάνω στις προσταγές της υψηλής γαστρονομίας. Αλλά πάντοτε με γνώμονα να προσφέρει αληθινή θαλασσινή κουζίνα.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας